23 грудня 2023 р. 11:38

Екскерівника "Миколаївоблтеплоенерго" засудили на вісім років

Фото: ВАКС

(Фото: ВАКС)

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду України засудила колишнього головного інженера ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", на вісім років за привласнення бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Річ у тім, що коли він був відповідальною особою за загальне керівництво з виконання Інвестиційної програми у 2015-2016 роках то під час виконання робіт з встановлення приладів обліку теплової енергії в житлових будинках Миколаєва заволодів грошовими коштами вказаного підприємства на загальну суму понад 1,7 мільйона гривень.

Посадовця визнали винним привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні й призначив покарання у виді восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком три роки з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

Разом з тим, суд звільнив особу від призначеного підроблення покарання у зв’язку із закінченням строків давності притягнення останнього до кримінальної відповідальності.

Як стверджує видання "Слово і діло", йдеться про  Віталія Бородіна. За даними слідства, 2 листопада 2015 року "Миколаївоблтеплоенерго" та компанія "Укренергосервіс" уклали 138 договорів підряду на виконання робіт зі встановлення лічильників теплової енергії в житлових будинках Миколаєва. При цьому 11 договорів укладені на виконання робіт за адресами, які Інвестпрограма-2015 не передбачала. Пізніше на підставі поданих Віталієм Бородіним документів, які містять свідомо неправдиві відомості, з рахунків "Миколаївоблтеплоенерго" в Ощадбанку на рахунок "Укренергосервіс" в "Укрсоцбанку" були перераховані 7,1 мільйона гривень, з яких 2,7 мільйона гривень становлять суму завищення вартості теплових лічильників.

Після надходження коштів ексдиректор "Миколаївоблтеплоенерго" дав вказівку директору "Укренергосервіс" перевести 2,7 мільйона гривень на рахунок дочірнього підприємства "Компанія Укренергосервіс-М", співзасновником і директором якої на момент переведення був сам Віталій Бородін. Також наголошується, що зазначена сума була перерахована компанії "Укренергосервіс-М" як оплата за модульні плати в теплових лічильників, що насправді не були встановлені.

Кирило Бойко

Поділитися