18 серпня 2023 р. 13:33

ДБР: посадовцю військової частини на Одещині бійці будували приватний будинок

Фото: ДБР

(Фото: ДБР)

Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику командира батальйону одної з військових частин Одещини, який майже рік змушував підлеглих будувати йому приватний будинок. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За інформацією слідства з серпня 2022 року заступник командира військової частини дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, будувати для нього маєток під Одесою.

Фото: ДБР

Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалась заробітна плата, як військовим. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 2 млн грн.

Наразі заступнику командира повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та перевищенні службових повноважень. Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що наразі детективи розслідують провадження щодо 112 військкомів в Україні й справа екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Євгена Борисова увійшла у десятку найрезонансніших.

Також працівники ДБР викрили масштабну схему заробітку на оформленні "липових" медичних довідок про непридатність до військової служби у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я.

Сергій Лозовський

Поділитися