25 грудня 2023 р. 23:14

Бізнесмену Боруховичу продовжили обов'язки у справі про заволодіння одеським аеропортом

Бізнесмену Боруховичу продовжили обов'язки у справі про заволодіння одеським аеропортом

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 лютого 2024 року строк дії обов'язків, покладених на бізнесмена Алекса Боруховича.

Його підозрюють в організації заволодіння комунальним аеропортом "Одеса" та доходами від його діяльності на суму 2,5 мільярда гривень, повідомляє "Слово і діло".

У жовтні Вищий антикорупційний суд арештував майно "Міжнародного аеропорту "Одеса" у справі Бориса Кауфмана.

Як стверджує слідство, у 2011 році два відомих одеських бізнесменів Борис Кауфман та Олександр Грановський (Алекс Борухович) організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього вони зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР), з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень.

Отримання згоди депутатів ОМР на створення товариства й забезпечив тодішній міський голова Олексій Костусєв, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Крім того, посадовець, за твердженням слідства, вчинив службове підроблення, що надавало підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з ОМР товариство в обхід конкурсу.

Нагадаємо, 7 вересня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одеському бізнесмену Борису Кауфману, а згодом також ще одному бізнесмену у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності - Олексію Грановському.

Кирило Бойко

Поділитися