20 листопада 2023 р. 13:41

Адвокати Кауфмана у справі Одеського аеропорту заявили відвід прокурору та детективу

Борис Кауфман в залі суду Фото: НАБУ

(Борис Кауфман в залі суду Фото: НАБУ)

Адвокати бізнесмена Бориса Кауфмана подали заяву про відвід прокурора та детектива у справі про незаконне заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса".

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Станіслав Броневицький, повідомив Центр стратегічних розслідувань.

За словами прокурора, ніякого рішення суду не вдалося отримати. Мав відбутися розгляд апеляційної скарги сторони обвинувачення на рішення суду першої інстанції з приводу продовження строку тримання під вартою щодо підозрюваного у цій справі.

"Засідання не відбулося у зв'язку з тим, що вчора, як оголосив суддя, що головує у колегії, за 5 хв до закінчення робочого часу до ВАКС поступила заява про відвід детектива та прокурора по цій справі. З огляду на що у сьогоднішньому засіданні було оголошено перерву та дата наступного засідання також оголошена судді. Справу призначено на 21 листопада о 14 годині продовжимо розгляд. Сторона обвинувачення трактує подання такої заяви про відвід як просто спробу сторони захисту затягнути судовий розгляд, про що мною сьогодні було оголошено під час судового засідання", - розповів він. 

У цій справі заяву про відвід щодо прокурора та детектива подано вперше. 

У листопаді Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду рішення щодо звільнення з-під варти одеського бізнесмена Бориса Кауфмана.

Йдеться про рішення ВАКС, від 26 жовтня коли слідчий суддя Ярослав Шкодін змінив запобіжний захід бізнесмену Борису Кауфману із тримання під вартою з альтернативою застави у 230 мільйонів гривень на просто заставу в 155 мільйонів гривень.

Як стверджує слідство, у 2011 році два відомих одеських бізнесменів Борис Кауфман та Олександр Грановський організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього вони зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ОМР), з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень.

Кирило Бойко

Поділитися