13 вересня 2023 р. 17:28

45 кущів коноплі для себе: на Одещині викрили наркоаграрія

Фото: ГУНП в Одеській області

(Фото: ГУНП в Одеській області)

На території домоволодіння 43-річного правопорушника виявили кілька десятків висаджених наркомістких рослин та бочку з висушеними й подрібненими рослинами, повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

В повідомлені йдеться, що правоохоронці отримали інформацію від жителя одного з сіл Великодолинської селищної громади щодо незаконного вирощування наркотичного зілля, прикордонники повідомили про це поліцейським.

Працівники Одеського районного управління поліції № 2 внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин) Кримінального кодексу України, і провели спільний санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта.

На присадибній ділянці правоохоронці виявили 45 кущів конопель, за якими господар ретельно доглядав, а в підвальному приміщенні будинку – бочку об’ємом 50 літрів, заповнену речовиною рослинного походження, схожою на канабіс.

Чоловік зізнався, що вирощував зілля з наркотичним вмістом та виготовляв з нього наркотичну речовину, й запевнив, що робив це для власного вживання.

Крім того, у громадянина виявили револьвер, попередньо, для відстрілу гумових куль.

В рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі вилучили речові докази та скерували їх на експертизу. За результатами експертних висновків поліцейські буде надано правову кваліфікацію дій фігуранта та повідомлення йому про підозру.

11 вересня у результаті комплексних заходів затримано двох зловмисників: співробітника Ізмаїльського морпорту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту і судноплавства, які продавали "посвідчення моряка", що дозволяло ухилянтам виїжджати за кордон. 

Того ж дня стало відомо, що у рамках чергової ротації на Херсонщині що один зведений загін правоохоронців Одещини заступив на чергування. Як повідомили в пресслужбі Нацполіціїї в Одеській області, у звільнених від російських загарбників населених пунктах регіону працівники різних підрозділів поліції Одещини у складі зведеного загону допомагали херсонським колегам виконувати завдання поліції та забезпечувати дотримання вимог воєнного стану.

8 вересня детективи територіального управління БЕБ в Одеській області завершили досудове розслідування у справі щодо незаконного виготовлення та збуту віскі, горілки й коньяку. За версією слідства, "елітний алкоголь" продавали у точках роздрібної торгівлі на стихійних ринках Одещини. Правоохоронці провели обшуки за місцем виготовлення товару. Вилучено понад 4,5 т підробленого алкоголю у тетрапаках, скляних, пластикових пляшках, каністрах різного об’єму та спирт.

Ігор Льов

Поділитися