01 березня 2024 р. 22:29

Задекларували мільйони: хто з одеських нардепів заробив найбільше

Фото: Колаж Інтента

(Фото: Колаж Інтента)

У Верховній Раді є багато депутатів-представників Одеської області. 

Центр публічних розслідувань проаналізував майно та доходи, які задекларували нардепи за 2022 рік та вибрав найцікавіше.

Зазначається, що тільки один нардеп не подав декларації про доходи за перший рік повномасштабної війни з рф – Ігор Васильковський, якого позбавили громадянства.

Очолив першу п’ятірку мільйонерів нардеп від забороненої партії ОПЗЖ Микола Скорик - 2,80 млн грн. Значну частину його доходу склав продаж майна. 

Друге місце посів "слуга" Андрій Костін, який отримав 1,47 млн грн. Джерелами доходу були його зарплата в апараті ВР, а потім на посаді генпрокурора. Також йому належить адвокатська компанія "Право".

Колишній член Партії регіонів Антон Кіссе в перший рік війни заробив 1,38 млн грн. Він займається тим, що надає майно в оренду, отримуючи зарплатню та ще й пенсію.

Також до нашої уваги потрапив одеський "слуга" Олег Колєв, який отримав дохід у 1,28 млн грн. Сюди входить повний пакет нардепа — зарплата, кошти на відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, компенсація вартості оренди житла, а також вартості проїзду територією України.

Замикає п’ятірку Олександр Ткаченко - 1,25 млн грн, який теж отримує не тільки зарплату в ВР, але й компенсацію вартості оренди житла, а також вартості проїзду.

ЦПР показав на інфографіці, як попередній рейтинг зміниться, якщо показувати дохід родини нардепів. Також видно, яку частину доходу має політик.

Наприклад, тут лідирує Тетяна Плачкова, але її дохід – 540 тис. грн, а в її співмешканця Олексія Горового – понад 42 млн грн.

А от Олексій Гончаренко. Його дохід – 399 тис. грн, а в дружини – понад 6 млн грн.

Чи от Анатолій Урбанський з 411 тис. грн офіційного доходу та понад 4 млн грн – в дружини.

Замикає п’ятірку – Олександр Горенюк з 813 тис. офіційного доходу та понад 1 млн грн від дружини.

Ірина Глухова

Поділитися