25 березня 2024 р. 14:34

Міські голови Одещини задекларували майже 3 тисячі квадратних метрів житла

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

"Центр публічних розслідувань" спільно з експертами всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" проаналізували декларації дев'яти міських голів з райцентрів Одеської області й з'ясували в кого з них найбільше нерухомості.

Лише один мер з нашого рейтингу не має житла – це Валерій Шовкалюк, який має право мешкати в будинку дружини, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Загалом щодо житлової нерухомості, на першому місті за наявності житла — Віталій Граждан. Він має квартиру й будинок у Білгороді-Дністровському та дачу в Шабо загальною площею 411,4 кв. метрів. Причому найбільша за розмірами саме дача – 294,5 квадратні метри.

В Олега Албанського - 398,9 кв. метрів житла. В нього квартира в Подільську та будинок в Куяльнику – 248,6 кв. метрів, а в дружини — квартира в Одесі.

Очільник Одеси Геннадій Труханов має квартиру в Одесі й у співвласності з матір’ю володіє будинком. Всього в родини 384,1 кв. метрів житла.

Трохи менше за одеського колегу має родина Василя Гуляєва – 331,4 квадратного метра. Мер має у власності квартиру в Чорноморську, а дружина квартиру там же та будинок у селі Молодіжне.

У власності Андрія Абрамченка — будинок в Ізмаїлі, а в дружини квартира. Разом у них 294,4 квадратного метра житлової площі. У Володимира Новацького - 269,9 квадратного метра: в нього квартира в Южному, а в дружини дача в Лиманці.

Валерій Григораш володіє двома будинками загальною площею 169,6 квадратного метра. А в Сергія Димитрієва один будинок на 131,6  кв метрів.

І останній у рейтингу квартиро та домовласників — Валерій Шовкалюк. Сам він житла не має, будинком у 105,9 кв метрів володіє його дружина.

Ексмер Подільська Анатолій Іванов у власності має будинок, а його дружина — дві квартири. На двох в них 269,9 кв метрів.

Нежитлову нерухомість мають лише два чинних і один колишній мери з нашого рейтингу: Абрамченко, Албанський та Іванов.

У власності Албанського нежитлова будівля, а дружина володіє будівлею, приміщенням, складом і паркомісцем. На двох у них 5 тисяч 810 квадратних метрів. 

Андрій Абрамченко має два гаражі та торговельний комплекс, який складається з двох продовольчих крамниць й складу-квартири. Дружина ізмаїльського мера має дві крамниці. Загальна площа - 708,8 кв. м.

Сам ексмер Іванов нежитловою нерухомістю не володіє. Два гаражі та паркомісце на 128,3 кв. метрів належать його дружині.

Кирило Бойко

Поділитися