05 лютого 2024 р. 11:04

Бюджетний підряд доручили родичу миколаївського ексдепутата, підозрюваного у розкраденні гуманітарної допомоги

ФОТО: https://uplan.org.ua/

(ФОТО: https://uplan.org.ua/)

Ремонт ліфта за бюджетні кошти доручили родичу ексдепутата, якого підозрюють у розкраденні гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє "Антикорупційний вимір" з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro. 

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради уклав угоду на виконання ремонту ліфта в будинку на вулиці Архітектора Старова з ФОП Єнтін О.Я. 

Вартість робіт складає 160 тис. бюджетних грн. Ремонт мають завершити до 1 квітня 2024 року.  

ФОП, крім різноманітних будівельних видів діяльності, також пропонує специфічні послуги, що видно з його заявлених КВЕДів. Наприклад, це включає "виробництво готових кормів для тварин, які утримуються на фермах" та "комп’ютерне програмування".

Цей підприємець є родичем колишнього депутата Миколаївської міської ради від партії "Наш край" Владислава Єнтіна, який є підозрюваним у справі про зловживання гуманітарною допомогою. Це справа про розкрадання бочок для зберігання води вартістю приблизно 800 тисяч гривень. Бочки були передані як гуманітарна допомога Миколаєву, коли внаслідок воєнної агресії росії регіон лишився без питної води. Також Олег і Владислав Єнтіни мають спільне майно.

 Він і раніше отримував контракти від державного бюджету, підписавши угоди на суму трохи більше ніж два мільйони гривень.

Раніше, будівництво розв'язки для майбутньої об'їзної дороги Миколаєва обійдеться у 2,2 мільярда гривень. 

Проєкт було розроблено спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA. Це важливо для того, щоб розвантажити автошляхи Миколаєва й відремонтувати Варварівський та Інгульський мости, уточнили в Держагентстві відновлення. Час проїзду в обхід Миколаєва становитиме всього 8 хвилин, тоді як зараз через місто – 1 годину.

На Миколаївщині планують капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-15-06 Миколаїв - Доманівка - Берізки за 141 мільйон 915 тисяч гривень. 

Замовником виступає Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області.

Анна Бальчінос

Поділитися