22 квітня 2020 р. 09:16

Аналітики вивчали, як депутати Одеської міськради спілкуються з виборцями онлайн

Аналітики вивчали, як депутати Одеської міськради спілкуються з виборцями онлайн

Не всі депутати Одеської міської ради використовують соціальні мережі, електронну пошту та інші види дистанційного спілкування з виборцями.

Таких висновків дійшли аналітики Громадської організації "Атестація місцевих депутатів", проаналізувавши спілкування депутатів з населенням у віддаленому режимі.

Кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» вирішила проаналізувати можливості взаємодії місцевих депутатів із жителями громади. 

В умовах загальнонаціонального карантину місцеві депутати та жителі громад мають обмежені можливості щодо безпосередньої взаємодії або така взаємодія взагалі є неможливою. Однак карантин та режим надзвичайної ситуації не відміняють необхідності у спілкуванні між депутатом та громадянами, яких він представляє, а, навпаки, додають нові теми для обговорення.

Найбільш простою можливістю залишатись на зв’язку є соціальні медіа. В Україні наразі Facebook є однією з найбільш популярних соціальних мереж, які використовують політики різного рівня для комунікації з громадськістю. Вивчення активності місцевих депутатів призводить до невтішного висновку: у більшості випадків під час карантину громадяни не зможуть повноцінно взаємодіяти з депутатами дистанційно через соціальну мережу.

Станом на початок карантину 38% депутатів Одеської міської ради взаємодіяли з виборцями через соціальну мережу Facebook. Проте лише 14% обранців не тільки інформують про свою роботу, а й відповідають на коментарі користувачів.

Що стосується електртонної пошти, то Одеська міська рада виділила їх депутатам на своєму офіційному домені, проте на окремому депутатському порталі оприлюднені адреси 62 скриньок з 64 депутатів, що складає 97%.

Одеська міська рада одна з небагатьох в Україні, яка надає можливість населенню звертатися до депутатів дистанційно на Депутатському порталі. На сайті необхідно перейти в розділ «Депутати», потім на сторінку потрібного депутата (зазначені в алфавітному порядку). На сторінці депутата праворуч розташовані різні опції, зокрема «Задати питання». Саме в цьому підрозділі можна зв’язатися з депутатом.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням. 
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Поділитися