12 травня 2020 р. 12:16

Шестеро депутатів Роздільнянської міськради поки що не подали декларації

Шестеро депутатів Роздільнянської міськради поки що не подали декларації

Із 26 депутатів Роздільнянської міської ради декларації про доходи у 2019 році поки що оприлюднили на сайті НАЗК тільки 20.

Про це повідомили експерти Громадської кампанії "Атестація місцевих депутатів".  

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», всі депутати місцевих рад були зобов’язані щороку подавати декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до 1 квітня. Та Законом України від 17.03.2020  №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», було продовжено термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року, до 1 липня 2020 року.

В Єдиному державному реєстрі декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування вже оприлюднені 20 е-декларацій депутатів Роздільнянської міської ради за 2019 рік.

Вперше як депутат Роздільнянської міської ради подав свою декларацію Іван Бевзенко (ВО «Батьківщина»), він увійшов до складу  депутатського корпусу замість Олександра Гандибула, який помер минулого року. Іван Бевзенко задекларував прибутки у сумі 320 тисяч гривень, з яких 45 тисяч – зарплатня, 20 тисяч – пенсія, 256 тисяч – від розпродажу сільгосппродукції, а решта – прибуток від підприємницької діяльності. Крім того, у декларації зазначені готівкові кошти у сумі 75 тисяч гривень.

Загалом щодо депутатських доходів, то вони дещо змінилися у порівнянні з 2018 роком. 

Андрій Тегляєв, який очолював ТОП-3 по заробітній платі минулого року із сумою 479 тисяч гривень, за декларацією -2019 має тепер 400 тисяч, та задекларував 114 тисяч гривень як суму за відчуження рухомого майна, і 12 тисяч доларів готівки на рахунку.

У Олександра Ісаєва, котрий займав другу сходинку у ТОПі із зарплатнею 332 тисячі гривень, зарплата зросла до 411 тисяч гривень. А декларація Ганни Головко, яка посідала третє місце за розміром зарплатні, поки що не опублікована.

Найменшу платню на офіційному місці роботи отримує Олена Процюк — 27 тисяч гривень, у 2019 вона була іще нижчою — всього 21 тисяча гривень за весь рік. Наталя Швець четвертий рік поспіль не зазначає в декларації ніяких доходів. Успішний підприємець — Оксана Дмитренко, яка у 2018 році декларували річний дохід 906 тисяч гривень, у 2019 році зазначає доходи у сумі 883 тисячі і 30 тисяч пенсії. Іще один підприємець — Василь Писаренко, який минулого року декларував 310 тисяч гривень доходів, у 2019 році декларує тільки 175 тисяч гривень прибутків від підприємницької діяльності, а ще 50 тисяч – зарплата і пенсія.

Від двох депутатів — Дмитра Комкова ( від «Опозиційного блоку») і Віталія Дороніна (від «Відродження»), котрі не оприлюднюють декларації четвертий рік поспіль, цього року, ймовірно, теж не слід чекати дисциплінованості. Вони давно самоусунулися від виконання депутатських повноважень — протягом трьох років не відвідують пленарні засідання і засідання  постійних комісій, до складу яких все ще входять. 

А от Наталя Топтунова («Опозиційний блок»), Ганна Головко і Юрій Кукса («Відродження»), Геннадій Кінаш ( «БПП «Солідарність»), чиїх декларацій на сайті НАЗК знайти не вдалось, сподіваємось, встигнуть це зробити до 1 липня. 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати».   

Поділитися