10 квітня 2020 р. 17:25

Про свою роботу у минулому році відзвітували троє депутатів Білгород-Дністровської міськради

Про свою роботу у минулому році відзвітували троє депутатів Білгород-Дністровської міськради

Вже третій рік поспіль Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" моніторить процедуру звітування депутатів Білгород-Дністровської міської ради в рамках кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Експерти вказують, що за цей час депутати стали все рідше звітувати про свою діяльність. Так, за підсумками 2017 року 20 з 34 депутатів оприлюднили свої звіти на офіційному сайті міської ради, однак лише двоє з них (Денис Кімінчіджі та Юлія Федорова) провели публічну зустрічі із виборцями та представили свої звіти. 

У 2018 році кількість депутатів, які прозвітували про свою діяльність, скоротилася до шести. На сайті міської ради було опубліковано звіти Олександра Морозова, Сергія Манітенка, Василя Садовського, Віталія Кірсея, Дениса Кімінчіджі та Юлії Федорової.  На відкритих зустрічах із виборцями прозвітували про свою діяльність Денис Кімінчіджі, Юлія Федорова, Василь Садовський та Сергій Манітенко. 

Про результати роботи за 2019 рік прозвітували лише троє: Василь Садовський, Денис Кімінчіджі та Юлія Федорова. Всі троє опублікували звіти на сайті міської ради та провели публічну зустріч із громадянами, на якій презентували свої звіти та вислухали зауваження та пропозиції щодо покращення депутатської роботи.

Варто зауважити, що  відповідно до ч. 2 ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», звіт депутата місцевої ради повинен містити відомості про його діяльність у раді та в її органах, до яких його обрано, а також про його роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами рішення, про хід їх виконання, про особисту участь в обговоренні, прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців свого виборчого округу.

Всім вимогам цієї частини закону відповідають звіти Дениса Кімінчіджі та Василя Садовського.  Що ж стосується звіту Юлії Федорової, то у ньому відсутні відомості про роботу у виборчому окрузі.

Як бачимо, що ближче до завершення каденції, то менше депутатів Білгород-Дністровської міської ради звітують перед виборцями про свою роботу.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

Поділитися