30 травня 2020 р. 17:05

Про що писали у Facebook депутати Одеської облради у період карантину

Про що писали у Facebook депутати Одеської облради у період карантину

Депутати Одеської обласної ради активно висвітлюють інформацію про свою персональну допомогу у боротьбі з коронавірусною інфекцією в області.

Таких висновків дійшли експерти Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України" під час моніторингової кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Так, у період з 28 березня по 14 травня 2020 року 35 з 64 зареєстрованих у соціальній мережі Facebook депутатів Одеської обласної ради були досить активними у мережі. 

Регулярно інформували про проблеми та шляхи профілактики коронавірусної інфекції десятеро депутатів. Наприклад, Олександр Остапенко («БПП «Солідарність») у своїх дописах пояснює громадянам, як захисти свої громадянські права в умовах карантину. Сергій Червяков («Опозиційний блок»), Євгеній Копотієнко («Відродження») та Михайло Лазаренко (ВО «Батьківщина») приділяють багато уваги захворюваності у місті Подільськ, де спостерігається найбільший спалах в Одеській області, а Євгенія Абрамова («Довіряй Ділам») щодня постить статистичні дані захворюваності на COVID-19.

  

 

Більшість депутатів, які робили дописи про боротьбу з COVID-19 в Одеській області, висвітлювали роздачу продуктових наборів соціально незахищеним верствам населення. Варто зауважити, що окрім роздачі продуктових наборів ця група депутатів займалась і роздачею засобів індивідуального захисти медпрацівникам лікарень Одеської області.

В окрему групу можна виокремити депутатів, чиї дописи стосувалися винятково критики дій влади щодо введення карантинних обмежень в Україні. Переважна більшість цих депутатів є представниками фракції Одеської обласної ради «Опозиційний блок» - Владислав Фінік, Віталій Саутьонков, Віктор Баранський та Іван Бойченко від «Відродження».

 

 

Окрім проблеми поширення COVID-19 в Одеській області гостро стала проблема посухи, яка призвела до втрати більшої частини посівів озимої пшениці на півдні області. Саме висвітленню цієї проблеми були присвячені дописи голови Одеської обласної ради Сергія Паращенка («БПП «Солідарність»), його заступника Юрія Дімчогло («Наш Край») та депутатів Володимира Щербини («БПП «Солідарність»), Олександра Кащі («Наш край»), Романа Сеника («Опозиційний блок»).

 

 

Що ж стосується дописів представника фракції «Наш Край» Трифона Антова, то крім роздачі продуктових наборів, депутат також активно закликав знімати карантинні обмеження в області та відкрити роботу ринків, а сам карантин називав незаконним.

  

Депутат Дмитро Чапір у своїх дописах інформував про проблеми інсулінозалежних людей, які виникли через карантинні обмеження та перехід у новий режим роботи лікарень, унаслідок чого не всі хворі на діабет могли вчасно отримати необхідні їм ліки.

Ірина Коваліш («Опозиційний блок»), Олексій Кобильніков (позафракційний), Аркадій Губерник "«БПП «Солідарність») у цей період у свої дописах інформували громадян про свою депутатську роботу, а Марина Зінченко опублікувала звіт про виконання депутатських обов’язків за 2019 рік.

 

 

Читайте також: Коронавірус і політика: як пандемія пожвавила активність у соцмережах Одещини

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням. 
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 16 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт «Атестація депутатів місцевих рад» - ініціатива Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», яка реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). З 2018 році за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» було розроблено вебплатформу про діяльність місцевих депутатів http://attestation.in.ua  За реалізацію заходів проєкту в 16-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій.

 

Поділитися