29 липня 2020 р. 12:21

Лише один депутат Роздільнянської міської ради не пропустив жодного засідання за каденцію

Лише один депутат Роздільнянської міської ради не пропустив жодного засідання за каденцію

За п'ять років депутати Роздільнянської міської ради сьомого скликання провели 48 пленарних засідань, і лише один депутат був присутній на кожному з них, це - Олександр Ісаєв, секретар міської ради.

Обов’язок брати участь у роботі ради зазначений у пункті 2 статті 18 Закону  «Про статус депутатів місцевих рад», зокрема там сказано:
«Депутат зобов’язаний брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших органів, до яких входить, сприяти виконанню їх рішень».

Та буква закону має значення не для всіх. Вісім депутатів, а це майже третина від усіх обранців, пропустили 45 і більше відсотків засідань за п’ять років. Це Дмитро Комков («Опозиційний блок»)  – 41 засідання, Віталій Доронін («Відродження») — 39, Сергій Голубов («Опозиційний блок») — 28, Олена Тегляєва – 28, Андрій Тегляєв («Радикальна партія Олега Ляшка») – 25, Олена Процюк («Опозиційний блок»)  – 24, Юрій Кукса («Відродження») — 22, Василь Писаренко («Радикальна партія Олега Ляшка»)  — 21 засідання.

Найдисциплінованішими депутатами, крім секретаря міської ради, були Наталя Топтунова («Опозиційний блок») — одне пропущене пленарне засідання; Ганна Головко («Відродження»), Оксана Дмитренко (ВО «Батьківщина»), Геннадій Кінаш (БПП «Солідарність») і Швець Наталя (ВО «Батьківщина») пропустили по два засідання; а Владислав Долгій («Опозиційний блок») і Олександр Букреєв («Наш край») не були на трьох засіданнях.

На виконання положень регламенту Роздільнянської міської ради від 26.11. 2015 року  №13-VIII результати відвідування і роботи депутатського корпусу сьомого скликання були оприлюднені. Депутатські звіти, за словами мера міста Валерія Шовкалюка, мають оприлюднити на початку жовтня.

Поділитися