11 січня 2020 р. 14:02

Депутати Роздільнянської міськради відзвітували про роботу в 2019 році

Депутати Роздільнянської міськради відзвітували про роботу в 2019 році

Рішення про щорічне звітування у грудні за період з листопада до листопада депутати прийняли на пленарному засіданні ХХХІІ сесії. Ініціювала таке рішення постійна комісія з регламенту і депутатської діяльності.

Надали для опублікування свої звіти у грудні 17 із 26 депутатів міської ради: всі представники «Нашого краю», всі представники ВО «Батьківщина», 4 з 5 представників БПП «Солідарність» — крім Олени Тегляєвої, обидва представники «Аграрної партії», 2 з 3 представника «Відродження» — крім Віталія Дороніна, і по одному представнику від «Опоблоку» і «Радикальної партії Олега Ляшка».

Вже вдруге за чотири роки каденції депутати Роздільнянської міськради зробили це організовано, так би мовити «під ялинку». Кількість депутатів, що підготували звіт, порівняно з минулим роком, лишилася незмінною — відзвітувало  17 народних обранців. А в порівнянні з 2016 роком кількість зросла більше ніж удвічі — за перший рік каденції відзвітували лише 8 депутатів. 

В цілому письмові звіти складені за схемою, запропонованою ст. 16 Закону «Про статус депутатів місцевих рад», в них є дані про кількість відвіданих засідань сесії і комісій, про ведення прийому, кількість виборців, що звернулись у приймальню депутата, види допомоги, які запропонував депутат. 

15 звітів опубліковані  у інформаційному віснику «Роздільна — наше місто», який виходить вже другий рік за кошти міської ради. За словами міського голови Валерія Шовкалюка, іще два звіти, Ганни Головко і Івана Бевзенка, були надані із затримкою, тому і не увійшли у грудневий випуск вісника, але на сайті вони опубліковані.

Слід зазначити, що і на сайті, і у інформаційному віснику під кожним звітом надрукований номер мобільного телефона депутата для зворотного зв’язку з виборцями.

За 2019 рік поки що не відзвітували Олена Тегляєва (БПП «Солідарність»), Андрій Тегляєв і Василь Писаренко («Радикальна партія Олега Ляшка»), Віталій Доронін («Відродження») і 5 із 6 представників «Опозиційного блоку» — Владислав ДолгійСергій ГолубовАндрій ЧаплигінОлена Процюк і Дмитро Комков, який три роки поспіль не веде прийом виборців, не відвідує сесії і засідання комісій. Ці депутати не звітували і за 2017, і за 2018 роки.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

Поділитися