20 лютого 2020 р. 15:20

Депутати Білгород-Дністровської міської ради надають перевагу колективним депутатським запитам

Депутати Білгород-Дністровської міської ради надають перевагу колективним депутатським запитам

У рамках моніторингової кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» представники Одеської обласної організації «Комітет виборців України» проаналізували, як депутати Білгород-Дністровської міської ради користуються правом депутатського запиту.

Як повідомляють експерти громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад», у період з 1 листопада 2018 року по 1 листопада 2019 року депутатами Білгород-Дністровської міської ради було подано дев’ять депутатських запитів, п’ять з яких - персонально.

По два депутатських запити мають Іван Вихристюк («БПП «Солідарність») та Юлія Федорова (позафракційна).

Так, Івану Вихристюку належать два депутатьских запити: щодо відновлення дорожнього покриття на вул. Піщаній та вул. Шатровій та розробки проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт від 16 листопада 2018 року та щодо надання інформації про час, коли будуть завершені роботи з реконструкції футбольного поля на міському стадіоні від 31 жовтня 2019 року.

Авторству Юлії Федорової (позафракційна) належать депутатські запити щодо взяття під особистий контроль міського голови розслідування випадків з нападами на місцевих депутатів, громадських активістів та журналістів в Україні  від 29 листопада 2018 року та запит до президента України Володимира Зеленського щодо законів України 1053-1 "Про застосування реєстрів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та 1073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» від 26 вересня 2019 року.

Один персональний запит було подано Василем Садовським («Опозиційний блок») - щодо стану кримінальних проваджень через використання нерухомого майна комунальної власності ТОВ фірма «Інтерсервіс». №1201960240000722 від 06.04.2019 року, датований 30 жовтня 2019 року.

Фракцією «Опозиційний блок» було подано чотири депутатських запити: «Щодо забезпечення посиленого контролю документування виявлення випадків прямого підкупу виборців, надання пропозиції за голосування чи не голосування за певного кандидата у президенти України, порушення порядку ведення агітації. В день голосування посилити контроль за діями членів виборчих комісій, порядку голосування на дільницях в тому числі за виїзним голосуванням. Взяти під контроль проведення превентивних заходів попередження та виявлення протиправних дій, що порушують виборче законодавство» від 26.03.2019; «Щодо фактів зловживання посадовими особами службовим становищем та нецільового використання бюджетних коштів» від 28.08.2019;«Щодо включення робіт з капітального ремонту будівлі спортзалу ЗОШ № 4 до переліку об’єктів на 2020 рік, що будуть виконуватись за рахунок коштів міського бюджету» від 28.08.2019 та «Щодо самовільного всупереч діючого законодавства України використання нерухомого майна комунальної власності ТОВ фірма «Інтерсервіс» з часу розірвання договору по час фактичного користування майном" від 28.08.2019.

Нагадаємо, що за підсумками попереднього року оцінювання в період з 31 жовтня 2017 по 31 жовтня 2018 року депутатами Білгород-Дністровської міської ради було подано 22 депутатські запити. 40% цих запитів належали Василю Садовському («Опозиційний блок»), п'ять запитів було подано Денисом Кімінчіджі (позафракційний). Ще чотири депутатьских запити належали Юлії Федоровій (позафракційна).

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

Поділитися