25 квітня 2019 р. 17:07

Тридцята сесія Хмельницької міської ради: зміни до бюджету та цільових програм

Тридцята сесія Хмельницької міської ради: зміни до бюджету та цільових програм

На пленарному засіданні тридцятої сесії Хмельницької міської ради сьомого скликання було 35 присутніх депутатів. Традиційно для Хмельницької міської ради сесія пройшла у швидкому темпі без жвавих обговорень.

Майже усі, а це понад сотню питань, ухвалили одноголосно. Міський голова Олександр Симчишин пояснює це "ефективною роботою під час депутатських комісій". 

Перед початком розгляду питань пленарного засідання міський голова вручив одному з депутатів "свободівцю" Сергію Королюку нагороду до 5-ої річниці Революції Гідності "Воля і мужність", засновану депутатами сьомого скликання. 

Ключовим питанням сесії стали зміни до бюджету міста на 2019 рік. Так, рішенням сесії депутати розподілили 219 мільйонів гривень це вільні лишки, надходження субвенцій від області та держави, а також суттєве перевиконання міського бюджету. 
"За" 33 депутати, двоє не голосували. 

Ухвалено рішення про створення нового дитячого садка №9 «Кобзарик» та затвердження його Статуту. Йдеться про новозбудований дошкільний навчальний заклад у мікрорайоні Озерна, який розпочне роботу з 1 вересня 2019 року. Було ухвалено рішення про підвищення премій міського голови кращим тренерам міста Хмельницького.

Також на сесії ухвалили низку програм та внесли зміни до існуючих. Програму охорони довкілля, якою передбачено розчистку річок Південний Буг та Кудрянка.  29 депутатів підтримали це рішення, один не голосував. Підтримали депутати і Програму співфінансування робіт в багатоквартирних житлових будинків на 2019-2023 роки та Програму популяризації та ефективного впровадження програм у сфері житлово-комунального господарства на 2019-2023 роки.

Відповідні рішення підтримали 30 депутатів, один не голосував. Порядок розміщення відкритих літніх майданчиків на цій сесії депутати ухвалили, на минулій сесії це саме питання не набрало необхідної кількості голосів.  
"За" - 26, 6 депутатів не голосували, один- утримався. 

Чимала частина порядку денного - питання землі. У ході голосувань саме за земельні питання депутати неодноразово заявляли про конфлікт інтересів. 

Зокрема, Тетяна Калюжна (ВО "Свобода"), Сергій Болотніков ("За конкретні справи"), Ігор Мельничук (ВО "Батьківщина"), Віталій Коліщак (ВО "Батьківщина").  

Також рішенням сесії було відведено земельні ділянки під два парки та два сквери.

Ще на тридцятій сесії депутати ухвалили звернення до Акціонерного товариства «Укразалізниця» щодо забезпечення додатковими потягами, котрі проходять через місто Хмельницький, у літній час. Ініційоване звернення депутатом від ВО "Батьківщина" Левом Бірюком. 

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна стежити:
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі ІзбірКом
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Хмельницькій області звертайтесь до: голови ГО «Хмельницька ініціатива», Олега Черненка, +380974409454, chernenko.km@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».  В місті Хмельницький за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Хмельницька ініціатива».
      

Поділитися