03 червня 2019 р. 13:24

Сесія міської ради: земельні питання, парковка, зміни у виконкомі та звіт міського голови

Сесія міської ради: земельні питання, парковка, зміни у виконкомі та звіт міського голови

Чергова 49 сесія міської ради, яка була присвячена Дню міста відбулася 28 травня 2019 року під головуванням Білгород-Дністровського міського голови Алли Гінак.

Зокрема, на початку пленарного засідання Білгород-Дністровський міський голова привітала з присвоєнням звання «Почесний громадянин міста Білгорода-Дністровського» Валерія Цуркана. Крім того, всі присутні на засіданні Почесні громадяни міста отримали від міського голови пам’ятні знаки, виготовлені з нагоди святкування «Дня міста-2019 года».

Традиційно, премії міського голови цього дня отримали й талановиті представники молоді міста: в номінації «Спортивні досягнення» - Кирило Новіков, Петро Маргаринт, Вероніка Тимошина та Світлана Прокопенко; «Творчі досягнення» - Віолетта Молодецька; «Молодий державний службовець» - Катерина Жбанкова; «Педагогічні досягнення» - Сергій Калінін; «Честь і звитяга» - Іван Колесник та Ростислав Котенко. Секретарем сесії було обрано Олену Римську.

Робоча частина 49 сесії Білгорода-Дністровського почалася одразу ж з затяжних суперечок стосовно причини зняття з порядку денного питання «Про надання КП «Фортеця» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування» орієнтовною площею 8,8431 га. Головна причина суперечок — протистояння між міським головою Аллою Гінак та директором КП «Фортеця» Олександром Морозом. Так на думку міського голови підприємство має передавати кошти місту, а Олександр Морозов  відстоює позицію, що юридичних підстав для цього не має. Бо КП «Фортеця» це державна власність.  Врешті-решт суперечка звелась до того, що гроші які сплачує КП «Фортеця» у міський бюджет зараз маючи площу 1.5 га,  майже не відрізнятиметься від суми, яку підприємство буде сплачувати з площею 8,8 га. Як наслідок — проект знято з розгляду і відправлено на доопрацювання.

Після чого виникало ще одне питання, від депутата Дениса Кімінчіджі, який зробив зауваження, стосовно того, що жодний з проектів рішень підготовлених постійною депутатською комісією з питань містобудування, землекористування, охорони навколишнього середовища та історичної спадщини не були завізовані управлінням архітектури. На думку депутата це є порушенням регламенту Білгород-Дністровської міської ради.

Коли порядок денний було прийнято, на трибуну вийшла депутат Юлія Федорова ( Позафракційна) та запропонувала провести е-консультації перед розглядом проекту рішення «Про встановлення місцевих податків та зборів на території міста Білгорода-Дністровського». Свою пропозицію депутатка аргументувала тим, що так вдасться врахувати інтереси більшої групи підприємців міста, ніж тієї яка приходила на засідання постійних комісій. Однак пропозиція не знайшла підтримки у депутатського корпусу.

Першим питанням поряду денного став проект рішення «Про затвердження переліку спеціальних ділянок, відведених для організації та впровадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території міста Білгород-Дністровського». І одразу ж з’явилися питання у Дениса Кімінчіджі, чому обслуговувати територію парковок має КП «Аккермантурінвест», якщо всю прилеглу територію там обслуговує КП «Асорті»? Також депутата занепокоїла можливість транспортного колапсу в районі від вул. Московської  до вул. Першотравневої.

Далі сесія перейшла до розгляду «земельних» питань серед яких резонанс викликали лише питання присвячені передачі в оперативне управління нерухомого майна комунальної власності КП «Автотранссервіс», так як зазначене приміщення було вирізано на металобрухт невідомими, а зі сторони працівників поліції ніяких активних ді з пошуку злочинців представлено не було. Також депутатів непокоїть хаос у документації, стосовно власності на території рину по вул. Перемоги. На думку депутатів там необхідно провести інвентаризацію та доручити догляд за територією КП «Асорті», або КП «Благоустрій».

Крім того 49 сесією Білгород-Дністровської міської ради було прийнято рішення «Про внесення змін до переліку житлово-комунальних послуг, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах, затвердженим рішенням Білгород-Дністровської міської ради від 20.03.2018 року №543-VII.», Про внесення змін до рішення Білгород-Дністровської міської ради від 21.12.2018 р. №739-VІІ «Про визначення чисельності виконавчого комітету Білгород-Дністровської міської ради VІІ-го скликання та затвердження його персонального складу». Про внесення змін до рішення Білгород-Дністровської міської ради від 23.11.2015 р. № 4-VII «Про утворення постійних комісій Білгород-Дністровської міської ради VII скликання та затвердження їх персонального складу».

Також, депутати проголосували за прийняття Білгород-Дністровською міською радою звіту міського голови про роботу виконавчих органів Білгород-Дністровської міської ради та про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами міської ради за 2018 рік.

Нагадаємо: Одеський обласний Комітет виборців запустив у червні веб-платформу «Атестація депутатів місцевих рад».

ФОТО: А.Гончаров

Поділитися