26 вересня 2019 р. 11:25

Половина депутатського корпусу Одеської обласної ради бодай раз виступала на сесіях ради

Половина депутатського корпусу Одеської обласної ради бодай раз виступала на сесіях ради

Активність депутатів під час сесій можна оцінювати не тільки за голосуванням, а перш за все за кількістю виступів щодо питань порядку денного пленарного засідання.

Більше того, як відмічають експерти громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад», депутат може готувати проекти рішень, презентувати їх та вносити певні пропозиції щодо них на сесіях ради. 

Під час дослідження ми використовували протоколи пленарних засідань, які велись на сесіях Одеської обласної ради в період з 21.12.2018 по 04.09.2019.



Найактивніше серед депутатів Одеської обласної ради з трибуни виступав обранець від фракції «Опозиційний блок» Олександр Адзеленко. Впродовж року депутат брав слово на всіх шести сесіях Одеської обласної ради. В період з першого січня по четверте вересня вересня депутат виступав 15 разів. Зауважимо, що пік виступів припадає на останню 26 сесію.

Вадим Шкарівський («Опозиційний блок») виступав на п’яти сесіях Одеської обласної ради. В середньому він мав по 2 виступи на засіданні.

Віталій Свічинський має 10 виступів на чотирьох сесіях облради.  Зауважимо, що шість виступів припадають на 23 сесію Одеської обласної ради.

Шестеро депутатів мали виступи на трьох сесіях Одеської обласної ради: Ігор Кліменко, Ірина Коваліш,  Роман Сеник («Опозиційний блок»), Олександр Барський (ВО «Батьківщина»), Дмитро Чапір («Довіряй ділам»), Олексій  Кобильніков (позафракційний).

А от кількість виступів депутатів коливається від трьох у Олександра Барського та Ігоря Кліменка до п’яти у Ірини Коваліш та Романа Сеника. У Дмитра Чапіра та Ігоря Клименка по чотири виступи.

Ще восьмеро депутатів Одеської обласної ради виступали на двох сесіях. Євгенія Абрамова, Олександр  Ахмеров  («Довіряй ділам»), Віктор Андрєєнков,  Віктор Баранський, Дмитро Барвіненко, Владислав Фінік («Опозиційний блок»), Олег  Кутателадзе ("БПП «Солідарність»), Алла Стоянова (ВО «Батьківщина»). В середньому ці депутати мать по одному виступу на сесії. 

Разом із тим Олександр Ахмеров має два виступи на 21-й та три - на 26-й сесії. Євгенія Абрамова виступила один раз на 21-й сесії та три рази на 23-й сесії. На рахунку Владислава Фіника один виступ на 22-й сесії та два на 23-й.



17 депутатів Одеської обласної ради виступали лише на одній сесії: Трифон Антов,  Юрій Дімчогло,  Олександр Кащі, Іван Кюссе, Панас Самунжи («Наш край»),  Анатолій Артеменко, Юрій Басюк, Валентин Волканов, Марина Зінченко ("БПП «Солідарність»), Віктор Бакланов, Віталій Саутьонков («Опозиційний блок»), Олег Батлюк, Валентин Душейко, Сергій Петровський, Олег Радковський, Олег Корженко (ВО «Батьківщина»), Копотієнко Євгеній («Відродження»). З них лише депутати від фракції «Наш Край») мають по два виступи — Трифон Антов на 21-й сесії та Юрій Дімчогло на 24-й сесії.

Також у 23 депутатів Одеської обласної ради користується популярністю формат виступу у форматі внесення пропозицій.

Так, наприклад, Вадим Шкарівський та Роман Сеник від "Опозиційного блоку" вносили свої пропозиції на трьох сесіях Одеської обласної ради. Роман Сеник вніс дві пропозиції на 21-й сесії та по одній на 22-й та 24-й. Роман Шкарівський вніс по одній пропозиції на 22-й та 23-й сесіях і три - на 25-й.

Шестеро депутатів Одеської обласної ради вносили пропозиції на двох сесіях: Марина Зінченко, Юрій Басюк ("БПП «Солідарність»), Іван Кюссе, Панас Самунжи («Наш Край»), Віталій Саутьонков, Ірина Коваліш («Опозиційний блок»). Наприклад, Юрій Басюк оголосив одну пропозицію на 22-й сесії та 24-й сесії. Ірина Коваліш мала одну пропозицію на 21-й сесії та дві на 23-й. У решти депутатів по одній пропозиції впродовж двох сесій.



Ще 15 депутатів Одеської обласної ради висловлювали свої пропозиції лише на одній сесії: Віктор Андрєєнков, Віктор Баранський, Ігор Клименко, Володимир Чумаченко, Владислав Фінік («Опозиційний блок»), Юрій Дімчогло, Георгій Чиклікчи, Олександр Кащі, Олег  Сулаков («Наш край»), Євгенія Абрамова, Анатолій Хмелевський, Дмитро Чапір («Довіряй ділам»), Віталій Свічинський, Олег Кутателадзе  ("БПП «Солідарність»), Валентин Душейко (ВО «Батьківщина»). З них по дві пропозиції на 22-й сесії Одеської обласної ради мають Олександр Кащі та Владислав Фіник, на 23-й Дмитро Чапір та на 25-й Олег Куталадзе.

Решта 43 депутати Одеської обласної ради жодного разу не виступали в сесійній залі впродовж року.

Поділитися