21 квітня 2019 р. 11:55

Новий депутат Одеської обласної ради не подав е-декларацію

Новий депутат Одеської обласної ради не подав е-декларацію

З 1 січня 2019 року було розпочато третій етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

В рамках моніторингу Атестації депутатів місцевих рад було Одеський Комітет Виборців перевірив хто з депутатів Одеської обласної ради дотримався строків подання е-декларацій. 

Депутат Юрій Басюк (БПП «Солідарність»), який набув повноважень депутата Одеської обласної ради в середині червня 2018 року свою е-декларацію так і не подав на сайт НАЗК. Зауважимо, що його колега з фракції Ігор Єрьоменко (БПП «Солідарність»), який набув повноважень  в кінці грудня 2018 року, свою декларацію подав вчасно.

Алла Стоянова (ВО «Батьівщина») та Трифон Антов («Наш край») опублікували свої декларації на сайті НАЗК — 4 квітня, Олег Куталадзе (БПП «Солідарність») — третього квітня та Олександр Усінов («Відродження») — 1 квітня.  Решта 79 депутатів Одеської обласної ради подали е-декларації за 2018 рік у строки встановлені  Законом України «Про запобігання корупції».  Зауважимо, що Сергій Біб, Анатолі Чередніченко («Опозиційний блок») та Володимир Сушков («Довіряй ділам») подали свої декларації ще у кінці січня 2019 року.

Що ж стосується змісту самих декларацій, то ми вирішили проаналізувати: доходи, грошові активи та фінансові зобов’язання депутатів Одеської обласної ради набуті за 2018 рік.

Найменший дохід за 2018 рік задекларували: Руслан Табунщік (ВО «Батьківщина»)— 10 тыс. 320 грн, Олег Казиміров (ВО «Батьківщина») — 10 тыс. 872 грн, Валентин Душейко (ВО «Батьківщина») — 18 тыс. 500 грн , Трифон Антов («Наш край») — 21 тыс. 485 грн та Сергій Біб («Опозиційний блок») —  28 тыс. 663 грн.

Найбільший дохід серед депутатів Одеської обласної ради за 2018 рік задекларували: Віктор Андрієнков («Опозиційний блок») — понад 10 млн грн, Олег Сулаков («Наш край») — трохи більше 11 млн грн, Ігнат Братінов («Наш край») — 16 млн грн, Олег Куталадзе (БПП «Солідарність») — 85, 5 млн грн та Сергій Паращенко (БПП «Солідарність») — у якого дохід склав трохи більше як 112,5 млн грн. Ще 27 депутатів Одеської обласної ради задекларували доходи від одного до десяти мільйонів гривень.  
Ірина Коваліш («Опозиційний блок») відповідні графи своєї декларації залишила порожніми.

Поділитися