29 березня 2019 р. 13:35

Миколаївська міська рада провела першу сесію в новому році

Миколаївська міська рада провела першу сесію в новому році

Засідання даної сесії переносилось чотири рази з початку року: спочатку вона була запланована на 24 січня, однак Олександр Сєнкевич, мер міста її скасував, оскільки знаходився на лікарняному. 

Після засідання планувались на 14 і 15 лютого, однак Олександр Сєнкевич знову скасував їх , тому що депутати попередньо не могли підтвердити участь у засіданнях, очікувалося відсутність кворуму.  Пізніше мер призначив засідання 51-ї сесії на 7 березня, але на передодні переніс її, вже на 14 березня. 

Сесія розпочалась з повідомлення мера, про те що указом Президента України від 1 січня присвоєно звання «Заслужений працівник соціальної сфери» Сергію Бондаренко. 

Олександр Сєнкевич повідомив, що з порядку денного управління земельних ресурсів виключили чотири земельних питання. Також, мер зазначив, що на сесії не буде розглядатись програма по поводженню з тваринами, яку підготувала депутат Миколаївської міської ради Лариса Веселовська. Дане питання є «болючим» для міста,  неодноразово обговорювалось в раді, має велике обурення серед громадськості, які на минулих сесіях приходили з плакатами та демонстраціями. Варіант програми також  готує директор КП «Центр захисту тварин».

Мер повідомив, що з візитом до Миколаєва приїхав кандидат у Президенти України Олександр Вілкул, в зв’язку з цим запропонував працювати до 11 години і назначити на 20 березня друге пленарне засідання. 

При обговоренні порядку денного голова фракції Юрій Гранатуров зазначив, що до порядку денного не включені важливі питання сфери охорони здоров’я. На що Олександр Сєнкевич запропонував об’єднати питання в пакет та включити їх до порядку денного. Депутати підтримали пропозицію мера 30-ма голосами.

Депутат Олег Солтис (позафракційний) виніс пропозицію щодо  виключення питання з порядку денного, що стосується продовження оренди земельної ділянки біля житлового будинку юридичній особі. Депутат наголосив, що вже вчетверте  піднімає це питання, так як має інформацію, що там планується встановлення МАФ на зеленій зоні. Депутатський корпус не підтримав таку пропозицію, віддавши лише 23 голоси «за». 

Депутат Федір Панченко підняв питання про те, чому в порядку денному немає питання, яке стосується завершення процедури лізингу, через яку місто закуповує 23 автобуса МАЗ. Сєнкевич поставив на голосування про внесення питання до порядку денного - 30 депутатів підтримали його.

Після узгодження всіх питань з обговорення порядку денного депутати 33-ю голосами погодили його з усіма пропозиціями.
Депутати розпочали роботу з прийняття таких питань: «Про затвердження положення про інформаційну систему «Реєстр територіальної громади міста Миколаєва», « Про затвердження міської цільової програми забезпечення громадського захисту». «Про затвердження Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Миколаєві на 2017-2018 років». Потім депутати пакетом підтримали ряд питань сфери охорони здоров’я. З другого разу депутатський корпус затвердив питання по затвердженню договору лізингу та договору поручительства. Депутати

Ростислав Філевський (позафракційний) та Сергій Ісаков (позафракційний) наголошували про незаконність приймаючого рішення, але депутати все одно підтримали 30-ма голосами «за».  Також були прийняті зміни в Громадський бюджет міста. Зміни полягали в тому,  що від одного автора проекту протягом року може надходити не більше одного великого проекту, одного маленького і одного соціального проекту. А також те, що кожен миколаївець може проголосувати за три проекти.

Після Олександр Сєнкевич переніс засідання сесії на 20 березня, через відсутність кворуму, адже деякі депутати покинули сесійну залу.  20 березня відбувалось друге пленарне засідання 51-ї сесії, в порядку денному нараховувалось 419 земельних питань.
На початку пленарного засідання Сєнкевич повідомив, що питання про те, щоб не продовжувати ТОВ «Христина» договір оренди землі по Херсонському шосе між Свиридова і Ізмалкова, оскільки місцеві жителі хочуть там облаштувати сквер з дитячими і спортивними майданчиками.

До початку розгляду питань порядку денного до депутатського корпусу звертались жителі Миколаєва вулиці Заводська 35, щодо будівництва наземної галереї для зерна Миколаївського терміналу хлібопродуктів в морському торговому порту та жителі вулиці Даля 1, щодо аварійності будинку.

Прийняття рішень депутати розпочали з затвердження на посаді директора ТРК «Март», потім прийняли рішення про відмову в продовженні оренди землі ТОВ «Христина» по Херсонському шосе між Свиридова і Ізмалкова. 
Пізніше депутатам не вистачило голосів для прийняття змін до рішення міської ради «Про затвердження міської цільової програми.

«Цифрове місто» на 2017-2019 роки та пакет рішень про виділення земельних ділянок містянам, в зв’язку з цим Сєнкевич оголосив перерву.  Якщо вже і на громадян голосів не вистачило, я не бачу сенсу проводити засідання далі, - сказав мер.

Цим і закінчилось пленарне засідання 51-ї сесії Миколаївської міської ради так і не прийнявши важливих рішень для містян. Таким чином з січня місяця не прийнято жодного земельного питання, що стосується містян. 

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації
За додатковою інформацією щодо здійснення ініціативи в Миколаївській області звертайтеся до ГО «Агентство економічного розвитку», e-mail: aerbox@ukr.net.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Миколаєві за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Агентство економічного розвитку».

          

Поділитися