31 січня 2019 р. 16:22

Менше половини депутатів Одеської облради виступали на сесіях протягом третього року каденції

Менше половини депутатів Одеської облради виступали на сесіях протягом третього року каденції

В рамках ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад» експерти Одеської обласної організації «Комітету виборців України» проаналізували, хто з депутатів Одеської обласної ради виявився найбільш активним під час роботи в сесійній залі на пленарних засіданнях. Ключовим показником стала кількість виступів депутатів під час проведення сесій обласної ради.

Зазначимо, що за третій рік каденції Одеська обласна рада провела сім сесій, під час яких депутати виступали 113 разів.

На всіх сесіях Одеської обласної ради слово для виступу брав лише  депутат Роман Сеник («Опозиційний блок»), у якого 13 виступів в цьому році. Трохи відстає від свого колеги-однопартійця Олександр Адзеленко, який виступав 15 разів на шести сесіях Одеської обласної ради. Роман Шкарівський так само як і його однопартійці вирвався у тройку лідерів, взявши слово 13 разів впродовж п’яти сесій.  Також по одному разу на п’яти сесіях Одеської обласної ради виступила Євгенія Абрамова («Довіряй ділам»).

На трьох сесіях Одеської обласної ради бодай один раз виступили: Владислав Фінік, Ірина Ковалиш, Віталій Саутьонков, Дмитро Барвіненко («Опозиційний блок»), Дмитро Чапір, Анатолій Садовник («Довіряй Ділам») та Олександр Барський (ВО «Батьківщина»).

По одному виступу на двох сесіях Одеської обласної ради мають: Григорій Бойко, Марина Зінченко, Олександр Остапенко (БПП «Солідарність»), Віктор Баранський («Опозиційний блок»), Олександр Ахмеров («Довіряй Ділам») та Віктор Бакланов (позафракційний).

Ще 22 депутати Одеської обласної ради брали слово лише на одній з семи сесій Одеської обласної ради за третій рік каденції. А саме: Сергій Біб, Ігор Кліменко, Павло Напрієнко, Іван Стреля, Володимир Чумаченко, Анатолій Чередніченко, Віктор Андрєєнков («Опозиційни блок»), Віталій Свічинський, Олег Куталадзе, Юрій Маслов (БПП «Солідарність»), Юрій Дімчогло, Олександр Кащі, Трифон Антов, Георгій Чиклікчи («Наш Край»), Михайло Лазаренко, Руслан Табунщик (ВО «Батьківщина») Олександр Усінов, Євген Копотієнко («Відродження»), Вадим Теплицький («Довіряй Ділам») та Олексій Кобильніков (позфракційний).

В цілому ж в період з листопада 2017 по листопад 2018 рік на сесіях Одеської обласної ради бодай раз виступили лише 46% депутатів Одеської обласної ради.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

  

Поділитися