03 вересня 2019 р. 17:27

На сайті Роздільнянської міськради відсутня інформація про депутатів

На сайті Роздільнянської міськради відсутня інформація про депутатів

Добігає кінця четвертий рік каденції, а про депутатів Роздільнянської міської ради відомо чи не менше, ніж на початку. 

Такого висновку дійшли експерти громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад».

Адже на вибори у 2015 році кожен з них йшов якщо не з власною програмою, то з партійною. І тоді хоча б короткі біографічні дані та були опубліковані у міській газеті і на місцевому інтернет-порталі.

Пройшло три з половиною роки, а даних про більшість депутатів міськради не стало більше. І якщо спитати  пересічного роздільнянця про депутатів міської ради, то  можуть згадати лише деякі прізвища — тих, про кого час від часу згадують районна газета «Вперед» і місцеві приватні вебсайти, або тих, хто активніше за інших працює з виборцями. І однозначно — інформації про біографічні дані, освіту, займані посади, про історії успіху чи поразок не знайти. Бо навіть там, де ця інформація має бути — на офіційному сайті міськради, її немає.

І у соціальних мережах роздільнянські депутати  про себе нічого не розповідають, і хоча третина з них все-таки має сторінку у Facebook, та активний діалог з виборцями  ведуть лише поодинокі — як Вадим Ковальський і Оксана Дмитренко. Та для висвітлення роботи міськради  свої сторінки не використовують навіть вони. 

Так, є декларації на сайті НАЗК — всі депутати, крім Дмитра Комкова і Віталія Дороніна, їх опублікували. Є на офіційному сайті міськради графіки прийому виборців, в якому вказані адреси приймалень і особисті контакти депутатів. Є списки членів постійних комісій. Але це і все. Ситуація неприваблива, і для позитивних прогнозів немає підстав — навряд чи кількість інформації про депутатів зросте  чи існуюча якісно покращиться до кінця каденції. 

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна стежити:

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати».   
 

Поділитися