12 квітня 2019 р. 21:07

Як депутати Краматорської міської ради відвідували засідання постійних комісій

Як депутати Краматорської міської ради відвідували засідання постійних комісій

Аналітики громадської організації «Точка доступу» в рамках Атестації депутатів місцевих рад другий рік поспіль оцінюють участь обранців у засіданнях постійних комісій за 2018 рік на предмет відвідувань депутатами Краматорської міської ради засідань постійних комісій.

Нагадаємо, відповідно до ст. 18 ч. 2 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутати зобов’язані браті участь у роботі постійних комісій, до складу яких вони входять. 

Відповідно до «Положення про постійні комісії» в Краматорській міський раді 7-го скликання, загалом існує 6 постійних комісій. Отже, розглянемо склад та відвідування окремо кожної постійної комісії окремо.

Постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, протидії корупції, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, адміністративно-територіального устрою та інформованості населення.     

Головою цієї комісії є депутат Краматорської міської ради Наталія Савченко, яка була присутня більше ніж на 70% засіданнях постійної комісії. За 2018 рік, відбулось 14 засідань цієї постійної комісії. Більше ніж 90% відвідувань постійної комісії мають: Галина Дика, Володимир Ржавський, Світлана Фоміна, Олександр Шихов. Більше ніж    50 % -  мають лише 2 з 7 депутатів, які входять до складу комісії, це Олена Омельченко та Володимир Тука.

Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності.

Головою цієї комісії є депутат Краматорської міської ради Олександр Гончаренко, який був присутній на всіх 14 засіданнях комісії, які відбулись у 2018 році та не пропустив жодного засідання. Також на всіх 14 засіданнях цієї комісії були присутні Віталій Рубайло та Олена Шорнікова. Лише одне засідання пропустила Ірина Ольховая, два засідання пропустив Михайло Тарасевич. Олександр Придатко був присутній більш ніж на 70% засідань постійної комісії. Найгірший показник по відвідуванню засідань цієї постійної комісії має Геннадій Суков, який був присутній лише на 2 з 14 засідань.

Постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, приватизації і комунальної власності

Головою цієї комісії є депутат Краматорської міської ради Володимир Бондаренко, який був присутній більше ніж 90% засідань постійної комісії з 15 засідань, які відбулись у 2018 році. Також більш ніж 90% відвідування мають депутати Валерій Власенко та Євген Нечволода. Жодного засідання не пропустила Вікторія Рибалка, яка була присутня на всіх 15 засіданнях комісії. Андрій Безсонний був присутній більше ніж 70% засідань, Сергій Левченко має показник 53% відвідування засідань. Найгірший показник має Сергій Зеленський, який буї присутній лише на 2 з 15 засіданнях постійної комісії.

Постійна комісія з питань промисловості, транспорту та зв’язку, впровадження енергозберігаючих технологій, охорони навколишнього природного середовища, розвитку середнього та малого бізнесу, побутового та торгового обслуговування

Головою цієї комісії є Ольга Лузгіна, яка була присутня більш ніж на 90% з 12 засідань постійної комісії, які відбулись у 2018 році. Також більше ніж 90% мають Ніна Соболєва та Андрій Татьянко. Жодного з 15 засідань не пропустила Лілія Кісліціна, а Віктор Панков навпаки – не був присутній на жодному засіданні постійної комісії у 2018 році.

Постійна комісія з питань регулювання земельних відносин, архітектури, будівництва

Головою цієї постійної комісії є Віталій Скачко, який був присутній більш ніж на 90% з 20 засідань постійної комісії, які відбулись у 2018 році. Жодного разу засідання комісії не пропустив Віктор Рубановський.

Більш ніж на 50% засіданнях постійної комісії були присутні Олександр Єрмольченко, Ігор Сапетко  та Олександр Шевченко. Найгірший показник присутності на засіданнях комісії має Олексій Малишев, який був присутній на 8 з 20 засіданнях комісії.

Постійна комісія з питань освіти та науки, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молодіжної політики, культури, фізкультури і спорту

Головою цієї комісії є депутат Краматорської міської ради Михайло Купріков, який пропустив лише 1 з 13 засідань комісії, які відбулись у 2018 році.

Більше ніж 70% відвідувань засідань комісії мають депутати: Олег Андрєєв, Олександр Рудаков, Надія Тітова. Дещо менше відвідувала Наталія Тесленко. Менше всіх засідання постійної комісії відвідував Ігор Сташкевич, який був присутній на 30% засідань.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі ІзбірКом 

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Донецькій області звертайтесь до: ГО «Точка доступу», tochkadostupugo@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Краматорськ за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Точка доступу».

          
 

Поділитися