31 січня 2019 р. 14:21

Головними причинами конфлікту інтересів у депутатів Одеської облради у 2018 році стали премії та пільги за користування майном спільної власності

Головними причинами конфлікту інтересів у депутатів Одеської облради у 2018 році стали премії та пільги за користування майном спільної власності

В рамках ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад» експерти Одеської обласної організації «Комітету виборців України» проаналізували факти оголошення депутатами Одеської обласної ради про конфлікт інтересів в період з листопада  2017 по листопад 2018 року. 

Відповідно до результатів моніторингу, депутати Одеської обласної ради сім разів заявляли про конфлікт інтересів на трьох сесіях впродовж третього року каденції.

Частіше за своїх колег про конфлікт інтересів заявляв перший заступник голови Одеської обласної ради  Олег Радковський (ВО «Батьківщина»).

Один раз під час голосування за проект рішення «Про встановлення надбавки за вислугу років першому заступнику голови обласної ради Радковському О.В.»  під час XVII сесії та другий раз під час голосування на ХІХ сесії за проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 16 червня 2017 року № 452-VІI «Про умови оплати праці керівників обласної ради та працівників апарату обласної ради».

Також про конфлікт інтересів під час голосування за цей проект заявили голова Одеської обласної ради Антолій Урбанський ("БПП «Солідарність») та заступник голови Одеської обласної ради Юрій Дімчогло («Наш Край»).

Разом із цим під час XVII сесії про конфлікт інтересів заявили Олександр Адзеленко («Опозиційний блок») та Євгенія Абрамова («Довіряй ділам») під час голосування за проект рішення «Про надання у 2018 році пільг з орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». 

Роман Сеник («Опозиційний блок») заявив про конфлікт інтересів під час розгляду питання  клопотання про присудження премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування заступнику голови постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму Роману Сенику.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

  

Поділитися