26 квітня 2019 р. 14:29

Депутаты Измаильского горсовета за всю каденцию ни разу публично не отчитались перед избирателями

Депутаты Измаильского горсовета за всю каденцию ни разу публично не отчитались перед избирателями

Единственным сайтом на сегодняшний день, который мог бы оповещать о депутатской деятельности, является сайт Измаильского городского совета, однако, с начала седьмой каденции, на сайте, кроме информации о графике приема депутатами, появились только сведения о депутатах в виде биографии. 

Эта информация появилась в апреле 2018 года после рекомендаций Комитета избирателей Украины.

Другой информации, которая бы рассказывала о депутатской деятельности на городском сайте больше не найти. Не смотря на то, что есть соответствующий раздел «Отчеты депутатов», однако самих депутатских отчетов там нет (хотя и самих отчетов депутаты персонально не готовят и не подают). 

Следует отметить, что с начала каденции, которая началась в 2015 году на один Измаильский депутат не провел ни одного публичного отчета о проделанной работе перед своими избирателями. 

Напомним, депутаты Ренийского городского месяца, которые обычно отчитывались в первые два месяца каждого года о своей деятельности в предыдущем году, в январе-феврале 2019 года не стали этого делать.  

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

            

Поділитися