27 квітня 2019 р. 08:04

Депутати Краматорської міської ради подали свої декларації вчасно

Депутати Краматорської міської ради подали свої декларації вчасно

Відповідно ст. 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», всі депутати місцевих рад, зобов’язані щороку до 1-го квітня подавати декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік.

Відповідно до цієї  вимоги Закону України, аналітики громадської організації «Точка доступу» в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад» вже в третій раз перевірили, як депутати Краматорської міської ради дотримуються цієї вимоги і вчасно подають свої є-декларації до Єдиного державного реєстру декларацій.

Таким чином, в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування оприлюднені всі е-декларації 42-х (100%) депутатів Краматорської міської ради за 2018 рік. Термінів подачі е-декларації до 1-го квітня дотрималось  всі 42 (100%) депутатів Краматорської міської ради.

Порівнюючи показники за цим критерієм оцінки діяльності депутатів з минулими роками, то вчасно декларації за 2016 рік подали 30 з 42 (71%) депутатів Краматорської міської ради, декларації за 2017 рік, вчасно подали 39 з 42 (93%) депутатів Краматорської міської ради, а за 2018 рік, вчасно додали всі депутати Краматорської міської ради.

«В кінці квітня цього року, ми перевірили, як депутати Краматорської міської ради дотримуються Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», та як того потребує Закон, подали свої е-декларації до 1-го квітня. За підсумками цієї перевірки, ми можемо зробити висновок, що в порівнянні з попередніми роками, в цьому році всі депутати Краматорської міської ради подали свої є-декларації вчасно. Також варто зауважити, що в цьому році, жоден з депутатів не зробив будь яких орфографічних помилок в написанні свої прізвищ, імен, та по-батькові, як це було в попередніх роках.  Нагадаємо, якщо порівнювати із першим роком Атестації  депутатів Краматорської міської ради за цим критерієм, то  5 із 42 (11%)  депутатів зробили помилки у заповнені прізвища ім’я та по-батькові у єдиному державному реєстрі, цього разу – ніхто з обранців не допустив подібних орфографічних помилок.  Це все може свідчити лише про одне, що депутати прислухаються до рекомендацій, які їм надають наші аналітики, також що депутати зацікавлені в покращенні підходу до своєї роботи, адже на початку проекту «Атестація депутатів місцевих рад», депутатів, які подали декларації не вчасно та порушили закон було 12, на наступний рік їх стало 3, в цьому році – жодного» - розповів аналітик ГО «Точка доступу» Ілля Перекрестов. 

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі ІзбірКом 

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Донецькій області звертайтесь до: ГО «Точка доступу», tochkadostupugo@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Краматорськ за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Точка доступу».

          

Поділитися