04 грудня 2019 р. 16:21

Депутати Білгород-Дністровської міської ради почали рідше ходити на засідання постійних комісій

Депутати Білгород-Дністровської міської ради почали рідше ходити на засідання постійних комісій

Важливим елементом роботи депутата місцевої ради є участь у засіданнях постійних депутатських комісій. Саме під час цих засідань відбувається профільний розгляд проєктів рішень, внесення до них правок і внесення проєкту до порядку денного сесії.

Аналіз участі депутатів Білгород-Дністровської міської ради у засіданнях постійних депутатських комісій, до складу яких вони входять, на основі протоколів постійних депутатських комісій в період з 1 листопада 2018 року по 31 жовтня 2019 року свідчить про те, що абсолютний показник участі мають п’ятеро депутатів Білгород-Дністровської міської ради. Так, до єдиної депутатки, яка відвідала всі засідання комісії минулого року - Інни Гончарової ("Опозиційний блок"), цього року приєдналися Ігор Десятник, Олена Римська ("БПП "Солідарність"), Віктор ГрозовСергій Манітенко («Наш край»).



Від 99 до 80% засідань постійних депутатських комісій відвідали 14 депутатів: Віталій Граждан, Віталій Жнякін, Наталія Завгороднюк, Ніна Прохорова («Опозиційний блок»), Михайло Баранов, Наталія Басій ("БПП «Солідарність»), Віталій Кірсей, Василь Леонтьєв (ВО «Батьківщина»), Володимир Сорока («Наш край»), Анатолій Ганчурін («Довіряй ділам»), Олександр Скалозуб, Володимир Красовський, Денис Кімінчіджі, Руслан Сулаков (позафракційні).

Від 78 до 50% засідань постійних депутатських комісій відвідали восьмеро депутатів Білгород-Дністровської міської ради:  Леонід Кондратюк, В’ячеслав Римський ("БПП «Солідарність»), Юрій Чередниченко, Василь Садовський («Опозиційний блок»), Олег Крамар («Довіряй ділам»), Ігор Галат (ВО «Батьківщина»), Юлія Федорова, Ольга Ціпуленко (позафракційні).

Семеро депутатів взяли участь у менше ніж половині засідань постійних депутатських комісій, до складу яких вони входять. Це Олександр Єрошенко («Відродження») — 46%, Іван Вихристюк  ("БПП «Солідарність») — 37%, Андрій Кріштопов («Опозиційний блок») — 30%, Віктор Биковський («Відродження») — 12%, Олександр Морозов («Довіряй ділам») — 12%, Олег Манітенко («Відродження») — 7%,  Сергій Крупп ( позафракційний) — 6%.



В період з 1 листопада 2018 по 31 жовтня 2019 року в Білгород-Дністровській міській раді відбулось 114 засідань постійних депутатських комісій. Найбільшу кількість засідань провела комісія з питань містобудування, землекористування, охорони навколишнього середовища та історичної спадщини — 30. Найменше засідань здійснила комісія з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю — 17. Інші три комісії Білгород-Дністровської міської ради провели від 21 до 25 засідань.

Найвищі середній показник відвідування засідань має комісія  з питань освіти, культури, спорту, туризму, охорони здоров’я та соціального захисту населення — 86%. Комісія з питань бюджету, фінансів, соціально-економічної політики, інвестицій та ринкових відносин — 78%. Комісія з питань законності, регламенту, депутатської діяльності, захисту прав громадян — 76%. Дещо нижчі показники має комісія з питань житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та управління комунальною власністю — 64% та комісія з питань містобудування, землекористування, охорони навколишнього середовища та історичної спадщини — 63%.



У фракційному розрізі найбільш активну участь у засіданнях свої постійних депутатських комісій демонструють представники від фракції «Довіряй Ділам» — 94%. Найменш активні у відвідуванні засідань своїх постійних депутатських комісій мають депутати від фракції «Відродження») — 22%. 



В середньому депутати Білгород-Дністровської міської ради прийняли участь у 72% засідань постійних депутатських комісій, до складу яких вони входять. У порівнянні з минулим роком відвідуваність засідань постійних комісій зменшилася на 2%. Це пов’язано зі збільшенням кількості депутатів, які пропустили більше половини засідань своїх постійних комісій, з чотирьох до семи обранців.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

Поділитися