18 квітня 2019 р. 13:28

Буремна 48 сесія Білгород-Дністровської міської ради

Буремна 48 сесія Білгород-Дністровської міської ради

18 квітня 2019 року під головуванням Білгород-Дністровського міського голови Алли Гінак відбулося засідання 48-ої сесії Білгород-Дністровської міської ради VII скликання, в якій взяли участь 29 з 34 депутатів міської ради.

Зауважимо, що сесія почалася з невеличкого мітингу під стінами Білгород-Дністровської міської ради проти підвищення тарифів на воду. Перед мітингуючими виступив депутат Одеської обласної ради Андрій Андрієнков («Опозиційний блок»), який намагався пояснити всім присутнім, хід подій які передували відповідному рішенню виконавчого комітету Білгород-дністровської міської ради. Зокрема депутат зробив акцент, на тому що засідання виконкому було праведно із порушеннями вимог законодавства України в результаті чого тариф на водопостачання та водовідведення було збільшено на 60%. 

До порядку денного було включено 13 основних питань, а також 8 додаткових. Так, першим був розглянутий скандальний проект «Про скасування рішення виконавчого комітету Білгород-Дністровської міської ради від 29.03.2019 року №109 «Про коригування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використання внутрішньобудинкових систем)».  В результаті голосування зазначений проект рішення не знайшов підтримки більшості депутатського корпусу міської ради і, як наслідок, не був прийнятий. 10 депутатів проголосували «за»,  1 — «проти»,  3 — утримались, ще 14 — не голосували.

Після розгляду цього питання більшість присутніх у залі обурених мешканців Білгорода-Дністровського покинули приміщення міської ради. Крім того залу покинули також представники депутатського корпусу від Опозиційного блоку.

Наступним блоком питань сесії Білгород-Дністровської міської, були питання фінансового блоку, а саме: «Про виконання міського бюджету міста Білгорода-Дністровського за І квартал 2019 року», «Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 21.12.2018 р. №736-VII «Про міський бюджет міста Білгорода-Дністровського на 2019 рік»  та «Про внесення змін та доповнень до рішення Білгород-Дністровської міської ради від 25.01.2019 р. №758-VII «Про Програму фінансової підтримки комунальних підприємств міста Білгорода-Дністровського на 2019 рік», які було підтримано більшістю голосів депутатів міської ради з урахуванням внесених доповнень.

Нагадаємо, що в ході засідання 48-ої сесії Білгород-Дністровської міської ради VII скликання секретарем Білгород-Дністровської міської ради було обрано Віктора Грозова («Наш край»).

Наприкінці сесії депутати міської ради розглянули виконання протокольних доручень, наданих в ході засідання попередньої сесії.
 

Поділитися