09 квітня 2019 р. 13:24

Більше третини депутатів Білгород-Дністровської міськради жодного разу не звітували перед виборцями про свою діяльність

Більше третини депутатів Білгород-Дністровської міськради жодного разу не звітували перед виборцями про свою діяльність

Відповідно до ст. 16 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу,  об'єднаннями  громадян.

В рамках «Атестація депутатів місцевих рад» Одеський Комітет Виборців України вирішили перевірити хто з депутатів Білгород-Дністровської  міської ради дотрималися норми закону.

З поміж 34 депутатів Білгород-Дністровської ради лише шестеро відзвітували перед виборцями у тій чи іншій формі. Так на відкритих зустрічах із виборцями розповіли про свою діяльність Денис Кімінчіджі, Юлія Федорова (позафракційні), Василь Садовський («Опозиційний блок») та Сергій Манітенко («Наш край»).  Про звітування перед виборцями Олександром Морозовим  («Довіряй ділам») та Віталієм Кірсеєм (ВО «Батьківщина») нічого не відомо.

Всім вимогам  передбаченим частиною другою ст.16 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» відповідають лише звіти Дениса Кімінчіджі та Юлії Федорової. У звітах Віталія Кірсея та Василя Садовського не вистачає інформації  про прийняті радою та її органами  рішення та про  хід  їх виконання. У Олександра Морозова відсутня інформація  про прийняті радою та її органами  рішення, про  хід  їх виконання, а також про особисту участь в обговоренні,  прийнятті та в організації виконання рішень ради. Що ж стосується звіту Сергія Манітенко, то нам не вдалося оцінити якісний зміст звіту через відсутність його публікації.

Зауважимо, що з поміж  28 депутатів Білгород-Дністровської міської ради на офіційному сайті ради у 14 депутатів опубліковані звіти за 2017 рік, у двох — за 2016. Ще у 12 депутатів Білгород-Дністровської ради взагалі відсутні звіти.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 3 ст.37  ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» підставами   для   відкликання   виборцями  обраного  ними депутата місцевої ради може бути невиконання  депутатом місцевої ради зобов’язань звітувати перед виборцями та проводити зустрічі з виборцями.

Поділитися