26 січня 2019 р. 22:59

Більше половини депкорпусу Білгород-Дністровської міськради бодай раз виступали на сесіях за третій рік каденції

Більше половини депкорпусу Білгород-Дністровської міськради бодай раз виступали на сесіях за третій рік каденції

В рамках ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад» нашими експертами було проаналізовано на скільки активно депутати Білгород-Дністровської міської ради беруть слово для виступу на сесіях ради. В період з 31 жовтня 2017 року по 31 жовтня 2018 року відбулося XІІІ сесій Білгород-Дністровської міської ради.

Двоє депутатів Білгород-Дністровської міської ради, які виступали всіх на пленарних засіданнях міської ради на яких були присутнім стали позафракційні депутати Денис Кімінчіджі та Юлія Федорова, які брали слово на 11 та 6 сесіях Білгород-Дністровської міської ради  відповідно.

Нагадаємо, що за відповідний період депутатка Юлія Федорова пропустила сім сесій Білгород-Дністровської міської ради, а Денис Кімінчіджі має два пропуски.

Трохи нижчі показники виступів мають колеги депутатів Віталій Граждан («Опозиційний блок») та Віктор Грозов («Наш Край»),які виступали на 90% сесій ради на яких були присутніми. Олександр Морозов («Довіряй Ділам») виступив на 60% сесій Білгород-Дністровської міської ради. 

Менше ніж на 50% сесії Білгород-Дністровської міської ради виступали: Сергій Крупп (позафракційний) — 40%, Олександр Єрошенко («Відродження») — 39%, Олександр Скалозуб (позафракційний) — 36%, Олег Крамар («Довіряй Ділам») — 30%. На 20% сесій  виступали Василь Садовський («Опозиційний блок») та Ігор Десятник (БПП «Солідарність»). 

Більше ніж на 10% сесій Білгород-Дністровської міської ради виступали: Володимир Красовський (позафракційний)— 17%, Інна Гончарова («Опозиційний блок») — 17%, Олена Римська (БПП «Солідарність») — 15%, Ольга Ціпуленко («Опозиційний блок») та Віталій Кірсей (ВО «Батьківщина») у яких по 10%.

Найнижчі показники виступів на сесіях Білгород-Дністровської міської ради серед місцевих депутатів мають: Михайло Баранов (БПП «Солідарність»), Леонід Кондратюк (БПП «Солідарність»), Андрій Кріштопов («Опозиційний блок») та Сергій Манітенко («Наш Край») які брали слово лише на 8% сесій Білгород-Дністровської міської ради на яких були присутні.
Решта  40 % депутатського корпусу за третій рік каденції не виступали ні разу.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

  

Поділитися