27 грудня 2018 р. 12:29

Звіти роздільнянських депутатів: що, де, коли

Звіти роздільнянських депутатів: що, де, коли

Рішення про звітування у грудні 2018 року за період з листопаду 2017 до листопаду 2018 року депутати прийняли на пленарному засіданні ХХХІІ сесії. Ініціювала таке рішення постійна комісія з регламенту і депутатської діяльності.

Надали для опублікування свої звіти у грудні 17 із 26 депутатів міської ради: всі представники «Нашого краю», всі представники ВО «Батьківщина», 4 з 5 представників БПП «Солідарність» — крім Олени Тегляєвої, обидва представники «Аграрної партії», 2 з 3 представника «Відродження» — крім Віталія Дороніна, і по одному представнику від «Опоблоку» і «Радикальної партії Олега Ляшка».

Вперше за три роки каденції депутати Роздільнянської міськради зробили це так організовано і ще до нового року. Кількість депутатів, що підготували звіт, порівняно з минулим роком, збільшилась: було 14, а стало 17. А в порівнянні з 2016 роком кількість зросла більше ніж удвічі — за перший рік каденції відзвітували лише 8 обранців.

В цілому письмові звіти складені за схемою, запропонованою ст. 16 Закону «Про статус депутатів місцевих рад», в них є дані про кількість відвіданих засідань сесії і комісій, про ведення прийому, кількість виборців, що звернулись у приймальню депутата, види допомоги, які запропонував депутат. Та попри спільну схему, в кожному із звітів є і особисті риси

Олександр Ісаєв («Наш край») допоміг 86 виборцям оформити документи для субсидії. 

Віктор Поштаренко («Наш край») опікується двома самотніми пенсіонерами, що проживають на його окрузі. 

Олександр Букреєв («Наш край»), голова постійної комісії з питань ЖКГ, наполіг на внесенні двох об’єктів свого округу у план благоустрою і міську програму. 

Юрій Кукса («Відродження») допоміг 12 виборцям отримати субсидію і ініціював ремонт освітлення в провулку свого округу. 

Олександр Панкратов (БПП «Солідарність»), голова постійної комісії з планування бюджету, звітує про покладений за кошти міського бюджету асфальт у провулку Затишний. 

Олександр Соловйов (БПП «Солідарність») зосередив свою депутатську діяльність на розробці і виконанні міської програми ЖКГ. 

Григорій Свадковський («Аграрна партія») особисто брав участь у облаштуванні дитячого майданчика в своєму окрузі. 

Гусейн Алієв (БПП «Солідарність»), складав акти про матеріальне забезпечення і допомагав оформляти документи для отримання субсидій. 

Сергій Скрипник («Аграрна партія»), голова комісії з питань земельних відносин, звітує не стільки про свою депутатську діяльність, скільки про роботу комісії, яку очолює.

Геннадій Кінаш (БПП «Солідарність»), який є головою міського комунального підприємства, пише: «Стабільна і ефективна робота КП «Роздільнаводоканал — мій основний здобуток як депутата». 

Депутат Вадим Ковальський («Радикальна партія Олега Ляшка»), який очолює районну організацію «Радикальної партії Олега Ляшка», акцентує увагу на роботі приймальні, де з квітня поточного року 163 виборці вже отримали допомогу чи пораду.

Ганна Головко («Відродження»), як голова постійної комісії з питань регламенту, акцентує увагу на роботі комісії.

Наталя Топтунова повідомляє, що надала конкретні пропозиції міському голові щодо благоустрою свого округу — для реалізації в 2019 році і врахуванні при складанні бюджету.

Звіт Оксани Дмитренко на 50% складається з переліку благодійної діяльності — подарунки жінкам округу до 8 Березня, призи учасникам змагань, нагороди учасницям конкурсу краси, матеріальна підтримка дошкільних закладів міста і міських шкіл тощо. 

Михайло Каракулін основний акцент робить на роботі із зверненнями громадян, за якими складав акти матеріально-побутових умов і надавав допомогу.

Олександр Гандибул вказав на свою причетність до групи, яка бореться за ремонт доріг.

Наталя Швець вписала пункт про підготовку звернення до Президента щодо зниження тарифів.

Крім газети, звіти депутатів опубліковані на офіційному сайті міської ради. І під кожним звітом надрукований номер мобільного телефона депутата для зворотного зв’язку з виборцями

За 2018 рік поки що не відзвітували Олена Тегляєва (БПП «Солідарність»), Андрій Тегляєв і Василь Писаренко («Радикальна партія Олега Ляшка»), Віталій Доронін («Відродження») і 5 із 6 представників «Опозиційного блоку» — Владислав Долгій, Сергій Голубов, Андрій Чаплигін, Олена Процюк і Дмитро Комков, який два роки поспіль не веде прийом виборців, не відвідує сесії і засідання комісій. Ці депутати не звітували і за 2017 рік.

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати:

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати.   

      

Поділитися