12 листопада 2018 р. 15:29

Заміна у фракції «Свободи», нова депутатська група та заяви про «конфлікт інтересів», - результати сесії Луцькради у жовтні

Заміна у фракції «Свободи», нова депутатська група та заяви про «конфлікт інтересів», - результати сесії Луцькради у жовтні

Понад 120 розглянутих питань, два озвучені запити, чотири заяви про можливий «конфлікт інтересів» і засідання без трьох депутатів, – з такими результатами завершилася 48-а сесія Луцької міської ради. Жовтневу сесію підсумували аналітики Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу (ЦПАВК).

Перед тим, як перейти до питань порядку денного депутати Луцької міської ради заслухали голову Луцької міської виборчої комісії Леоніда Будцева. Він зачитав рішення виборчої комісії від 04.10.2018 р. щодо реєстрації депутатом Луцької міської ради від ВО «Свобода» Андрія Білана.

Нагадаємо, що під час попередньої сесії Луцької міської ради депутат Богдан Вавринюк із фракції ВО «Свобода» заявив про складання депутатського мандата за власною ініціативою. Рада прийняла рішення про дострокове припинення його депутатських повноважень 26 вересня 2018 р. 

На порядку денному 48-ї сесії Луцької міської ради було понад 120 питань, що стосувались переважно змін до бюджету та земельних відносин. Під час розгляду окремих питань порядку денного четверо депутатів, а саме: Петро Бойко (фракція «УКРОП»), Юлія Вусенко (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), Євгеній Ткачук (позафракційний), Майя Шостак (фракція ВО «Батьківщина») – заявили про можливий «конфлікт інтересів» і не брали участі у голосуванні за ці питання.  

Зокрема, під час голосування за питання № 23 порядку денного «Про надання Об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «ВІДРОДЖЕННЯ 12» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку на проспекті Відродження, 12» заявив про можливий «конфлікт інтересів» депутат із фракції «УКРОП» Петро Бойко. Це питання підтримали 27 місцевих обранців. Сам депутат Бойко участі у голосуванні не брав.

Під час розгляду питання № 92 «Про надання громадянці Гресик О.С. на умовах оренди земельної ділянки в межах «червоних ліній» для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на вул. Рівненській, 139 (площею 0,0055 га)» про можливий «конфлікт інтересів» заявила депутат від фракції «Об'єднання «Самопоміч» Юлія Вусенко. Це питання було підтримано 29 голосами депутатів. Юлія Вусенко за це питання не голосувала. 

Заявила і представниця фракції ВО «Батьківщина» Майя Шостак під час голосування за питання № 98 «Про надання КП «Луцькі ринки» дозволу на  розроблення технічної документації із  землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вул. Кравчука, 31». «За» проголосували 29 депутатів. Сама депутат Шостак не брала участі у голосуванні.

Крім того, депутати Луцької міської ради підтримали 28 голосами питання № 75 «Про поновлення договору оренди землі громадянину Ткачуку Є.Є. для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд  на вул. Боженка, 49-а (площею 0,0302 га)». Це питання безпосередньо стосувалось депутата Євгена Ткачука (позафракційний), який перед голосуванням заявив про «конфлікт інтересів» і не брав участі у голосуванні.

На засідання 48-ої сесії міської ради не з’явились троє депутатів із фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність», зокрема: Наталія Бунда, Петро Нестерук та Артем Запотоцький. Ще 10 депутатів були присутні, але не брали активної участі в обговоренні питань порядку денного, а саме: Сергій Балицький, Олександр Волинець, Орися Залевська, Вікторія Побережна, Сергій Савчук і Тетяна Янчук (фракція «УКРОП»), Богдан Богонос і Богдан Вавринюк (фракція ВО «Свобода»), Валерій Бондарук (фракція ВО «Батьківщина»), Андрій Авраменко (позафракційний).

Під час засідання депутат із фракції «Об’єднання «Самопоміч» Юлія Вусенко заявила про створення нової депутатської групи «Рівні можливості». 

«Метою діяльності групи є забезпечення рівних прав та можливостей для різних соціальних груп, посилення політичної участі жінок, надання політиці рівних прав та можливостей, цілеспрямованості та системності, активізації діалогу з неурядовими та громадськими організаціями, що працюють у сфері політики рівних можливостей», - зазначила депутат.
Окрім Юлії Вусенко до депутатської групи увійшли ще двоє депутатів із фракції «Об’єднання «Самопоміч» Алла Надточій і Тарас Шляхтич, а також двоє депутатів із фракції «Громадський рух «Народний контроль» Анна Мовяк та Олександр Лазука.

Матеріал підготовлено в рамках ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад». Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись: 
На сайті організації
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
В соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи у Волинській області звертайтесь: Катерина Шарпата, Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, cpaec@gmail.com 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Луцьку за реалізацію ініціативи відповідає Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу. 

     

Поділитися