31 січня 2018 р. 20:13

Відвідування постійних комісій депутатами Рівнеради

Відвідування постійних комісій депутатами Рівнеради

Загальний показник відвідуваності депутатами Рівненської міської ради постійних комісій складає 79,78%. і найвище депутати показник відвідують завідання Постійної комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та засобами масової інформації – 91,67%

До складу Рівненської міської ради VІІ скликання входять 42 депутати. Усі вони є членами постійних комісій. Зокрема, найбільше депутатів у складі Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю («бюджетної комісії»), а також Постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування («земельної комісії») – по 9 членів.

Найменша ж кількість народних депутатів (по 3 представника) входить до: Постійної комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та засобами масової інформації; Постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення; Постійної комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, Регламенту, депутатської діяльності та етики.

Відвідуваність постійних комісій депутатами Рівненської міської ради VII скликання (жовтень 2015 року – грудень 2017 року) 
Лідером по відвідуванню засідань постійних комісій є Поліщук Назарій (голова Постійної комісії з питань міського господарства), який не пропустив жодного засідання. Не відвідали по одному засіданню постійних комісій, до складу яких входять, такі депутати:  
Ігор Ковалець (голова Постійної комісії з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики), Анатолій Лащук (член Постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології), Олександр  Нестерук  (голова Постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології), Любов Романюк (член Постійної комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та засобами масової інформації), Людмила Туровська (голова Постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування).

Найгірше відвідують засідання постійних комісій Олександр Бабат (член Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю) – відвідав менше 18% усіх засідань, Олексій Муляренко (член Постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології) – відвідав лише 43% засідань та Василь Немеш (член Постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування) – відвідав 46% засідань. 

 

Відвідуваність постійних комісій депутатами Рівненської міської ради VII скликання

Найкраще депутати відвідували засідання Постійної комісії з питань науки, освіти, культури, духовного відродження, молоді, спорту, зв’язків з громадськими об’єднаннями та засобами масової інформації (91,67%), Постійної комісії з питань економічного розвитку, промисловості, інвестицій, підтримки підприємництва та регуляторної політики (89,73%) та Постійної комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, Регламенту, депутатської діяльності та етики (84,26%).

Найгірші показники у депутатів Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю (74,19%), Постійної комісії з питань міського господарства (79,71%), а також  Постійної комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування та Постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології (80,36%).
Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала також відвідуваність голів постійних комісій.  


Відвідуваність постійних комісій депутатами Рівненської міської ради в розрізі фракцій політичних партій

Найкращі показники відвідування депутатів, що входять до фракції «Громадський контроль» - 91,34%, фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 88,06%  та фракції «Українське об'єднання партіотів – УКРОП» - 86,36%. Найгірша відвідуваність прослідковується у депутатів фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» - 65,06% та фракції ВО «Батьківщина» - 67,87%. Показник відвідуваності позафракційних депутатів – 82,31% 2.

Перш ніж робити висновки, потрібно також враховувати кількість депутатів, що входять до фракцій та кількість засідань кожної з постійних комісій. Однак, важливо пам’ятати основне завдання, чому депутати відвідують ці комісії. Найважливішим залишається конструктивна робота у цих комісіях та сприяння виконанню, на основі роботи в комісіях, справедливих рішень.

Наталія Токарська 

Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). За реалізацію проекту в Рівненській області відповідає РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА». 

                   

Поділитися