09 жовтня 2018 р. 20:22

Відвідування постійних комісій депутатами Хмельницької міської ради у 2018 році

Відвідування постійних комісій депутатами Хмельницької міської ради у 2018 році

Згідно статті 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради зобов’язаний брати участь в роботі постійної комісії ради, до якої він входить.

Громадська організація «Хмельницька ініціатива» в рамках проведення кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» дослідила відвідуваність депутатів ХМельницької міської ради постійних комісій за період з початку 2018 року до 30 серпня. Всього у Хмельницькій міській раді працює шість постійних депутатських комісій. Найчисельнішою з них є «Земельна комісія», яка складається з 13 депутатів. Найменше депутатів у  «соціально-економічній» комісії.

Загалом, від початку 2018 року до 30 серпня 2018 року відбулось 12 засідань «земельної» комісії. Лише п’ять з 12 засідань цієї комісії відвідав голова фракції партії «За конкретні справи» Руслан Афійчук. Решта депутатів були присутніми на більш, ніж половині засідань. Зокрема, депутат від Об’єдання «Самопоміч» Юрій Вавринюк відвідав усі збори цього органу Хмельницької міської ради.

Вісім депутатів Хмельницької міської ради входить до комісії з питань Житлово-комунального господарства, котра від початку 2018 року до 30 серпня цього ж року провела 21 засідання. Варто зазначити, що жоден член цієї комісії не пропустив більше половини засідань. Найгірше з усіх членів комісію відвідувала депутатка від партії «Поруч» Тетяна Нагорна. Вона пропустила шість з 21 засідань.

Від початку цього року до 30 серпня найбільше, 25 разів,  засідала «Бюджетна» комісія Хмельницької міської ради, членами якої є сім депутатів. Найбільше її засідань (17 з 25ти) пропустив обранець від партії «Поруч» Олександр Сидорук.

Комісія з питань охорони здоров’я, до якої входить п’ять депутатів від початку 2018 року і до 30 серпня провела 10 засідань. Секретар цієї комісії Наталія Собко з фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» була присутня лише на трьох зібраннях, що є найгіршим показником в комісії. На відміну від неї голова комісії Людмила Головко, представниця фракції Об’єднання «Самопоміч» була присутня на всіх засіданнях.

В регламентній (в яку входять п’ять депутатів) та комісії з соціально-економічного розвитку(в яку входить три депутати) було найменше засідань п’ять та чотири відповідно. Члени цих комісій пропустили не більше одного зібрання. Секретар «соціально-економічної» комісії Станіслав Мельник з ВО «Батьківщина» та голова «регламентної комісії», член фракції «За конкретні справи» Анатолій Собко відвідали усі зібрання в період з початку 2018 року по 30 серпня.
 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись:

На сайті організації
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
В соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Хмельницькій області звертайтесь до: голови ГО «Хмельницька ініціатива» Олега Черненка, e-mail:chernenko.km@gmail.com
 
Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Хмельницькому за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Хмельницька ініціатива».

             
 

Поділитися