29 листопада 2018 р. 17:22

Три депутати Одеської міськради пропустили більше половини сесій на третьому році повноважень

Три депутати Одеської міськради пропустили більше половини сесій на третьому році повноважень

Вперше за три роки своїх повноважень три депутати відвідали менше ніж 50% засідань Одеської міської ради. Прогульники представляють провладні фракції – "БПП "Солідарність" та "Довіряй ділам".

Відповідного висновку дійшли експерти громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад", проаналізувавши дисципліну відвідуваності депутатами засідань сесій з 01 листопада 2017 року по 31 жовтня 2018 року.

Нагадуємо, що відповідно ст.37 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", пропуск депутатом протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії є підставою для відкликання депутата. 

Протягом року відбулося 9 пленарних засідань сесій міської ради, лише три  з них (або 33%) відвідав Віктор Наумчак ("БПП "Солідарність"). 

Також на менше, ніж половині засідань були присутні Вадим Іоргачов ("Довіряй ділам") і Ілля Мозолєв ("БПП "Солідарність"). Вони відвідали по 4 засідання ради (або 44%) .

Трохи більше ніж половину засідань ради (56%) відвідали Олег Камінкер  ("БПП "Солідарність") і Юрій Шумахер ("Довіряй ділам"). 

Василь Шкрябай ("Довіряй ділам") був присутнім на 6-ти з 9-ти (або 66%) засіданнях сесії.

Ще 26 депутатів міської ради відвідали від 78% до 90% всіх засідань за третій рік. 

Не пропустили жодного засідання рівно половина депутатського корпусу – 32 депутати. 

Якщо проаналізувати відвідуваність за фракціями, то найбільш дисципліновано відвідують сесії депутати фракції "Українська морська партія Сергія Ківалова". Її члени в середньому були присутніми на 96% засідань сесій. 

Депутати фракцій "Об'єднання "Самопоміч" та "Опозиційний блок" відвідали рівну кількість засідань – по 91%. 

Депутати фракції «Довіряй Ділам» відвідали 90% засідань. 

Найменший показник відвідуваності (83%) у членів фракції "БПП "Солідарність". 

У порівнянні з минулими роками, дисципліна відвідуваності сесій дещо погіршилася.

Так, за два попередні роки каденції (2016-2017рр.) ніхто з депутатів не пропустив більше, ніж половину пленарних засідань Одеської міської ради.

На всіх 100% засідань у 2016 році були присутні 33 депутати, у 2017 – 37 депутатів.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись: 

На сайті організації

У розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі ІзбірКком 

У соціальній мережі Facebook

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

     

Поділитися