01 березня 2018 р. 21:26

Тільки три звіти депутатів Роздільнянської міськради повністю відповідають вимогам

Тільки три звіти депутатів Роздільнянської міськради повністю відповідають вимогам

Якщо минулого року лише 8 депутатів Роздільнянської міської ради відзвітували перед виборцями, то подали звіти для публікації на офіційному сайті міської ради за 2017 рік вже 15. Та на жаль, не всі звіти відповідають вимогам закону

Згідно зі ст.16 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", «депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об’єднаннями громадян».

Значна частина депутатів Роздільнянської міської ради проігнорувала  цю вимогу — 11 народних обранців звіти не оприлюднили і публічно не звітували. А серед тих, що звітували вчасно, всього троє надали для публікації звіти, що відповідають вимогам закону у повному обсязі — Оксана Дмитренко і Михайло Каракулін (ВО «Батьківщина») та Олександр Ісаєв («Наш край»).

Так, згідно з законом, звіт депутата має містити повну інформацію за п'ятьма пунктами: про роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами рішення, про діяльність депутата в раді та її органах, до яких він обраний, про персональну участь депутата в обговоренні, прийнятті та організації виконання рішень ради та її органів, про виконання доручень виборців. 

Більшість звітів відповідають вимогам закону лише частково. Так, розгорнуті і детальні звіти Ганни  Головко («Відродження»), Наталі Швець (ВО «Батьківщина»), Віктора Поштаренка («Наш край») не містять даних про виконання доручень виборців,  а звіт Григорія Свадковського (Аграрна партія України), крім того, містить лише узагальнену інформацію.

На останній сесії міської ради, яка відбулася у лютому, звітність депутатів та відвідування ними пленарних засідань та засідань комісій, до складу яких вони входять, були на порядку денному. Ганна Головко, яка очолює постійну комісію з регламенту і депутатської діяльності, доповіла, що відвідування і звітність  депутатів розглядали на засіданні комісії, і члени комісії вирішили закликати депутатів до дисципліни, часові рамки подання звітів зробити більш жорсткими, а якість написання - підвищити. 

Поділитися