26 грудня 2018 р. 22:14

Робота Луцької міської ради у грудні: Підсумки «бюджетних» сесій

Робота Луцької міської ради у грудні: Підсумки «бюджетних» сесій

Протягом грудня 2018 р. депутати Луцької міської ради працювали на засіданнях 50-ї та 51-ї  «бюджетних» сесій, під час яких внесли зміни бо бюджету Луцька за 2018 р. та проголосували за бюджет міста 2019 р. Активно стежили за роботою місцевих обранців аналітики Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу (ЦПАВК).

Під час засідання позачергової 50-ї сесії Луцької міської ради, яке відбулось 11 грудня 2018 р., депутати внесли зміни до рішення міськради «Про бюджет міста Луцька на 2018 рік». Так, проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 22.12.2017 № 36/2 «Про бюджет міста Луцька на 2018 рік» з врахуванням змін» підтримали 33 місцеві обранці. Не голосував за проект рішення лише Олександр Лазука («Громадський рух «Народний контроль»). Ще 8 депутатів під час голосування були відсутні, зокрема: Наталія Бунда, Артем Запотоцький, Петро Нестерук та Андрій Покровський (фракція «БПП «Солідарність»), Анна Мовяк (фракція «Громадський рух «Народний контроль»), Микола Собуцький (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), а також позафракційні Аркадій Соломатін та Микола Яручик.

Загалом, відповідно про прийнятого рішення в результаті перерозподілу бюджетних коштів 1 млн 719 тис. грн було спрямовано на придбання житла для дітей-сиріт, 200 тис. грн – на надання матеріальної допомоги родинам загиблих військовослужбовців, 100 тис. грн – на «ревіталізацію пам’яток історико-культурної спадщини Любліна та Луцька», 60 тис. грн – на оплату праці для КП «Ласка», 100 тис. грн – на ремонт та обслуговування автомобілів управлінню патрульної поліції, 165 тис. грн – для ЗЗСО № 1 на придбання комп’ютерної техніки, 6 млн 435 тис. грн – на виплату заробітної плати колективам закладів охорони здоров’я, 1 млн 78 тис. грн – на придбання та ремонт обладнання у медичних закладах, 400 тис. грн – на відшкодування вартості лікарських засобів, 700 тис. грн – для департаменту ЖКГ на освітлення вулиць міста, 70 тис. грн – на топографічну зйомку полігону твердих побутових відходів у селі Брище, 400 тис. грн – на відновлення мереж електропостачання, 100 тис. грн – на утримання насосної станції у Центральному парку культури та відпочинку (оплата електроенергії), 1 млн 833 тис. грн – на поточний ремонт доріг, 1 млн 500 тис. грн –на зимове утримання доріг міста, 100 тис. грн – на поточний ремонт ілюмінації на проспекті Волі та демонтаж непрацюючої старої ілюмінації, 450 тис. грн – на капітальний ремонт доріг, 199 тис. грн – на обрізку дерев, 70 тис. грн – на обслуговування біотуалетів, 8 млн грн – для ДКП «Луцьктепло» на виконання умов договору з ЄБРР, 600 тис. грн – для оплати боргу «Тепелен», 5 млн грн – на погашення боргу за електроенергію, 4 млн 200 тис. грн - для виплати заробітних плат працівникам луцьких дитсадків, 21 тис. грн – на підтримку освітнього проекту для ГО «Переселенці Криму та Донбасу», 9 тис. 800 грн – на капітальний ремонт огорожі поблизу мосту через залізничні колії на вулиці Карпенка-Карого, 36 тис. грн – на підтримку діяльності Луцької міської організації Червоного Хреста.

21 грудня відбулось чергове засідання 51-ї сесії Луцької міської ради, під час якого місцеві обранці ухвалили бюджет міста Луцька на 2019 р. Проект бюджету підтримали 25 депутатів Луцької міської ради. Не голосували за проект рішення «Про бюджет міста Луцька на 2019 рік» Андрій Білан та Богдан Богонос (фракція ВО «Свобода»). Ще троє представників фракції ВО «Свобода» - Микола Романюк, Микола Федік та Віктор Ящук утримались від голосування. Таку ж позицію висловив представник фракції «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук. Разом з тим, під час голосування щодо цього питання були відсутні Наталія Бунда, Артем Запотоцький, Петро Нестерук, Андрій Покровський (фракція «БПП «Солідарність»), Валерій Бондарук і Андрій Козюра (фракція ВО «Батьківщина»), Юлія Вусенко і Тарас Шляхтич (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), Олександр Лазука і Анна Мовяк (фракція «Громадський рух «Народний контроль»), а також Микола Яручик (позафракційний).


Відповідно до прийнятого документу затверджено прогнозований обсяг доходів проекту бюджету міста Луцька в сумі 2 млрд 599 млн 675 тис. 290 грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету міста – 2 млрд 511 млн 367 тис. 990 грн, доходи спеціального фонду бюджету міста – 88 млн 307 тис 300 грн, повернення кредитів до бюджету міста у сумі 17 млн 195 тис. 402 грн.

Дохідну частку бюджету будуть становити податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств та установ комунальної власності, місцеві податки та збори, податки на майно, плата за землю. Зокрема, податок на доходи фізичних осіб в доходах загального фонду бюджету міста Луцька становить 67,6%, прогнозний обсяг податку на прибуток підприємств та установ комунальної власності визначено в сумі 469 тис. грн, прогнозована сума місцевих податків і зборів, що надходитимуть до бюджету міста у 2019 році, становить 312 млн 114 тис. грн (22,1% загального фонду бюджету), прогнозована сума податку на майно складає 142 млн 160 тис. грн, надходжень плати за землю до міського бюджету надійде прогнозовано в сумі 101 тис. грн.
Щодо видатків бюджету міста, то за головними розпорядниками коштів бюджету міста та бюджетними програмами передбачені кошти у сумі 2 млрд 712 млн 371 тис. 290 грн, у тому числі  видатки загального фонду бюджету міста – 2 млрд 283 млн 245 тис. 990 грн, видатки спеціального фонду бюджету міста – 429 млн 125 тис. 300 грн. Освітню та медичну субвенції в бюджет міста передбачено в обсягах 307 млн 458 тис. 200 грн та 154 млн 536 тис. грн відповідно. Передбчені й інші видатки.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи у Волинській області звертайтесь: Катерина Шарпата, Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, 098 278 82 90, cpaec@gmail.com 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Луцьку за реалізацію ініціативи відповідає Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу. 

    

Поділитися