11 липня 2018 р. 08:58

П'ятдесят відсотків депутатів Роздільної — службовці та керівники підприємств

П'ятдесят відсотків депутатів Роздільної — службовці та керівники підприємств

ООО «Комітет виборців України» продовжує аналізувати декларації депутатів Роздільнянської міської ради в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад».

На жаль, на сайті міськради декларації відсутні. Начальник організаційного відділу міськради Жанна Савінська прокоментувала цей факт: «Коли декларації надавалися у паперовому вигляді, ми на сайті розміщували  ті, що потребували  оприлюднення — декларації голови, заступників, секретаря. Зараз вони подаються у електронному вигляді, тому як ї розмітити, незрозуміло.

Спробуємо на своєму сайті надати посилання на сайт НАЗК».

Судячи з декларацій, наданих за минулий, 2017-й, рік, половина депутатського корпусу міськради є службовцями різних рангів, серед яких є лікар (Григорій Свадковський, «Аграрна партія України»), архітектор (Олександр Соловйов, БПП «Солідарність»), залізничник (Юрій Кукса, «Відродження»),  заступник очільника райвійськкомату (Андрій Тегляєв, «Радикальна партія Олега Ляшка»), керівники підприємств (Геннадій Кінаш, БПП «Солідарність», Сергій Скрипник «Аграрна партія України», Василь Писаренко «Радикальна партія Олега Ляшка»), і апарату райради (Олена Тегляєва, БПП «Солідарність»).

У складі  депутатів міської ради сім підприємців з різним рівнем прибутків. Підприємництво, як єдине джерело прибутку, вказали двоє депутатів: Оксана Дмитренко («Батьківщина»), Олександр Гандибул («Батьківщина»).  Але, наприклад, Віталій Доронін («Відродження») не вказав дохід  від підприємницької діяльності  (і від якоїсь іншої), а  задекларована ним власність – чотири підприємства.

Серед депутатів вісім пенсіонерів, хоча пенсію, як єдине джерело прибутку, вказали лише двоє — Михайло Каракулін («Батьківщина») і Олександр Панкратов (БПП «Солідарність»).

Двоє депутатів не задекларували прибутків у минулому році — Владислав Долгій («Опоблок») і Наталя Швець («Батьківщина»). Слід зазначити, що їхні декларації 2017 року не відрізняються від тих, що були опубліковані за 2016 рік.

Не опублікована декларація Дмитра Комкова («Опоблок»), зв’язок з яким було втрачено ще півтора роки тому, і який пропустив більше 70 відсотків всіх пленарних засідань.
 

Поділитися