06 листопада 2018 р. 09:41

Переважна більшість депутатів Роздільнянської міськради не підтримують зв'язок з виборцями у мережі Facebook

Переважна більшість депутатів Роздільнянської міськради не підтримують зв'язок  з виборцями у мережі Facebook

Інформування виборців про свою діяльність є одним із ключових обов’язків депутатів місцевих рад. Взаємозв’язок із виборцями через соціальні сторінки та мережу інтернет може бути дієвим інструментом для ефективного спілкування.

На користь цього є декілька аргументів. По-перше, рівень довіри до соціальних мереж у виборців більший, ніж до газет чи телебачення. По-друге, інформування за допомогою соціальних мереж більш невимушене, просте й ненав’язливе, доступною мовою без канцелярських штампів. Тому й сприймається легше. З огляду на це в рамках моніторингової кампанії «Атестація місцевих депутатів» ми вирішили перевірити як взаємодіють депутати Роздільнянської міської ради Одеської області із громадянами через соціальну мережу Facebook. 

На сьогоднішній день власні сторінки у соціальній мережі Facebook мають лише 48% депутатів Роздільнянської міської ради. У деяких депутатів є по дві сторінки, але, як правило, одна з них не містить жодної інформації, або дублює інформацію певного періоду.

Лише троє із зареєстрованих депутатів активно взаємодіють із громадянами через соціальну мережу. Це Оксана Дмитренко і Наталя Швець («ВО «Батьківщина») і Вадим Ковальський («Радикальна партія Олега Ляшка»).Ці депутати самі пишуть пости на своїх сторінках та відповідають на коментарі громадян, а також  комунікують зі своїми виборцями через репости повідомлень колег-депутатів або партійних сторінок. А Наталя Швець, хоч і веде інформування громадян про свою діяльність лише через репости колег-депутатів та партійних і новинних сторінок, та все ж таки активно відповідає дописувачам у коментарях.

Із зареєстрованих у соціальній мережі Facebook депутатів 9, хоч і мають свої сторінки, але персонально не взаємодіють із виборцями.

Гусейн Алієв, Геннадій Кінаш (БПП «Солідарність»), Андрій Тегляєв («Радикальна партія Олега Ляшка»), Олександр Ісаєв і Віктор Поштаренко («Наш край),  Сергій Голубов і Наталія Топтунова («Опозиційний блок»), Юрій Кукса («Відродження») і Олександр Гандибул («ВО» Батьківщина») використовують свої сторінки у мережі Facebook винятково у приватних цілях.

Нагадаємо, ООО «Комітет виборців України» продовжує аналізувати декларації депутатів Роздільнянської міської ради в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад».

Поділитися