02 січня 2018 р. 09:55

Перед виборцями звітували 15 із 26 роздільнянських депутатів

Перед виборцями звітували 15 із 26 роздільнянських депутатів

Майже вдвічі збільшилась кількість депутатів Роздільнянської міської ради, які наприкінці року відзвітували перед своїми виборцями

Минулого року їх було 8, а цього вже 15 із 26 обранців надали свої звіти для публікації на офіційному сайті міської ради.

Згідно з ст.16 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", «Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об’єднаннями громадян». На жаль, значна частина депутатів ігнорує цю вимогу, але у порівнянні з минулим роком кількість депутатів, що надали свої звіти для публікації на офіційному сайті міськради, збільшилась.

За 2016 рік звітували перед виборцями троє представників «Нашого краю», два представника «Відродження» з трьох, один представник від "БПП «Солідарність» з п’яти і два депутати від «Батьківщини» з чотирьох.

Звіти про роботу в 2017 році надали 3 з п’яти депутатів від "БПП «Солідарність» — Гусейн Алієв, Олександр Панкратов, Олександр Соловйов, 2 з трьох депутатів від «Відродження» — Ганна Головко і Юрій Кукса, троє з чотирьох депутатів від «Батьківщини — Оксана Дмитренко, Наталя Швець і Михайло Каракулін, всі троє депутатів від «Нашого краю» — Олександр Ісаєв, Олександр Букрєєв, Віктор Поштаренко, обидва депутати від Аграрної партії — Сергій Скрипник і Григорій Свадковський, один з трьох депутатів від Радикальної партії Олега Ляшка — Вадим Ковальський і один з шести депутатів від «Опозиційного блоку» — Наталя Топтунова.

Таким чином відзвітували всі голови постійних комісій: з питань планування бюджету, фінансування, управління комунальною власністю, реалізації державної регуляторної політик — Олександр Панкратов, з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та гласності — Ганна Головко, з питань земельних відносин, будівництва та адміністративно-територіального устрою — Сергій Скрипник (минулого року не звітував), з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології, транспорту та підприємництва — Олександр Букрєєв, з питань соціального захисту населення, молодіжної політики, підтримки культури та спорту — Оксана Дмитренко.

Не звітували 5 з шести представників «Опоблоку» у міськраді — Владислав Долгій, Сергій Голубов, Дмитро Комков, Олена Процюк, Андрій Чаплигін (всі вони не звітували і минулого року), два представника "БПП «Солідарність» — Олена Тегляєва і Геннадій Кінаш (обидва не звітували і минулого року), два представника Радикальної партії Олега Ляшка — Андрій Тегляєв і Василь Писаренко (обидва не звітували і минулого року), один від «Батьківщини» — Олександр Гандибул (не звітував і минулого року), і один від «Відродження» — Віталій Доронін (не звітував і минулого року).

Треба зазначити, що Оксана Дмитренко опублікувала свій звіт за власний рахунок у районній газеті «Вперед» ще у листопаді, якраз по закінченню другого року каденції. Інші депутати лише надали звіти у міськраду для публікації на сайті. Ніхто з депутатів не призначав зустрічі з виборцями для звітування, хоча, можливо, хтось долучиться до заходів міського голови, який традиційно звітуватиме у січні. В усякому разі, Валерій Шовкалюк пропонував такий варіант на останньому пленарному засіданні Роздільнянської міської ради.
 

Поділитися