05 листопада 2018 р. 13:20

Особливості двох сесій Краматорської міської ради

Особливості двох сесій Краматорської міської ради

Відповідно ст.20 та ст.21 Регламенту Краматорської міської ради, чергові та позачергові сесії Краматорської міської ради скликаються міським головою в міру необхідності, але не рідше одного разу на квартал, а з питань регулювання земельних відносин - не рідше ніж один раз на місяць.

У жовтні, в Краматорській міській раді відбулось два пленарних засідання, чергової 43-ї сесії Краматорської міської ради, яка відбулась 4-го жовтня 2018 року та позачергової 44-ї сесії Краматорської міської  ради, яка відбулась 17-го жовтня 2018 року.
Чергову 43-ю сесію Краматорської міської ради відвідало 35 з 42 (83%) депутатів.

Перелік відсутніх депутатів наступний:  по одному представнику від політичних партій «Блок Петра Порошенко «Солідарність» Власенко Валерій, «Наш край» Гончаренко Олександр, «Партія пенсіонерів України» Шевченко Олександр, та чотири представника депутатської групи «Об’єднаний Краматорськ», які балотувались до міської ради від політичної партії «Опозиційний блок», це Зеленський Сергій, Іоффе Михайло, Панков Віктор та Тука Володимир.

Більша частина питань, які виносились  на сесії до розгляду  41 з 65 (63%) стосувались регулювання земельних відносин, архітектури та будівництва. Всі рішення по цим питанням були прийняти, окрім двох, а саме: «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміною  цільового призначення та передачу земельної ділянки в оренду ТОВ«ЕКОДОМ НА МАРАТА» та «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодження звіту про експертну грошову оцінку та затвердження умов продажу земельної ділянки продаж якої здійснюється виключно на земельних торгах у формі аукціону» - ці питання не були прийняті, окількі більша частина депутатів проголосувала проти або утрималась від голосування. Причини такого рішення - невідомі.

Виключно всі депутати Краматорської міської ради, які були присутні на сесії, та міський голова Панков Андрій проголосували «ЗА» та прийняли позитивне рішення в питаннях, що стосувались врахуванню у проекті рішення субвенції з державного бюджету на придбання 3-х квартир дітям - сиротам на вторинному ринку житла в сумі 877,0 тис.грн. та суму співфінансування 3478,1 тис. грн. в рамках реалізації загальнодержавної програми «Питна вода України на 2011-2020 роки» для реалізації проекту «Реконструкція реагентного корпусу фільтрувальної станції з впровадженням новітніх технологій очистки питної води по вул. Ювілейна, 34 (1 черга)», який пройшов конкурсний відбір та затвердженню протоколів комісії та придбання квартир у комунальну власність територіальної громади міста Краматорська для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Впродовж сесії, всі депутати дотримались Закону України «Про запобігання корупції», публічно повідомили про наявність в них конфлікту інтересів та не брали участь у голосуванні.

Такі випадки були у депутатів, які входять до депутатської групи «Об’єднаний Краматорськ» та балотуватися до ради від політичної партії «Опозиційний блок», Рубайло Віталія  при розгляді питання «Про затвердження заходів розвитку стоматологічної служби міста Краматорська на період 2019-2021 роки», Ольхової Ірини при розгляді питання «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу у власність земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд та для будівництва індивідуального гаражу громадянам», Ошурко Дениса при розгляді питання «Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду», Скачко Віталія при розгляді питання «Про надання згоди на відновлення меж земельних ділянок», в цьому ж питанні публічно заявила про наявність конфлікту інтересів та не брала участь у голосуванні Фоміна Світлана («Наш край).

Мешканцям міста Краматорськ також варто звернути увагу на питання, яке озвучила під час сесії Ольхова Ірина щодо незадовільного стану бульвару Машинобудівників та запропонувала депутатському корпусу та міському голові зайнятись його реконструкцією в наступному бюджетному році.

17 жовтня 2018 року, відбулась пленарне засідання 44-ї позачергової сесії Краматорської міської рада. Вона була скликана у зв’язку з питаннями, пов’язаними з регулюванням земельних відносин. Всі 11 питань, котрі виносились  до розгляду на сесії і ставились на голосування, були прийняті депутатами ради.

«Відповідно ст.18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», місцеві депутати зобов’язані  брати участь у роботі ради, постійних комісій та її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень. 

Що стосується загальних тенденцій роботи депутатів Краматорської міської ради, то виходячи з відео матеріалів сесій Краматорської міської ради, які розміщені на сайті, -  кожен мешканець міста може з ними ознайомитись і прослідкувати при яких обставинах і як приймається те або інше рішення,можна сказати, що в роботі депутатського корпусу відсутнє явище «депутатів кнопкодавів», оскільки депутати регулярно відвідують пленарні засідання, засідання постійних комісій,беруть активну участь при обговоренні та розгляді питань які виносяться».

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Краматорськ за реалізацію ініціативи відповідає ГО "Агентство економічного розвитку".

     

Поділитися