04 липня 2018 р. 08:56

Не зійшлося: які невідповідності мають відомості декларацій одеських депутатів з даними держреєстрів

Не зійшлося: які невідповідності мають відомості декларацій одеських депутатів з даними держреєстрів

Проаналізувавши відомості декларацій депутатів Одеської міськради та порівнявши їх з даними відкритих держреєстрів, Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» знайшла невідповідності з реєстрами у деклараціях дев’яти депутатів.

Так, згідно з декларацією Людмили Варавви, серед нерухомого майна депутатці належить лише квартира в Одесі.

Однак, згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Варавва Людмила Анатоліївна володіє машиномісцем в Одесі з 2008 року.

Володимир Варещенко серед своїх членів сім’ї, окрім дружини, сина й доньки, зазначив батька й мати.

Згідно з декларацією депутата, ні він, ні його дружина і діти не володіють нерухомим майном. Все задеклароване майно Володимиром Варещенком належить його матері і батьку, Варещенку Ігорю Еммануїловичу. Серед зазначеного майна, що належить батькові депутата, є зокрема торговий павільйон (в оренді, 300 кв.м.), офіс (298,9 кв.м.) та два нежилих приміщення (339,7 кв.м і 188,7 кв.м.).

Згідно ж з даними Реєстру прав власності на нерухоме майно, Варещенку Ігорю Еммануїловичу належить нежитлова будівля в Одесі загальною площею 1006,8 кв.м.

Валентин Гапуніч у своїй декларації за 2017 рік серед транспортних засобів, що належать йому та членам сім’ї, задекларував два легкових автомобілі, водний засіб та причеп.

Згідно ж з даними Єдиного державного реєстру МВС, депутатові також належить скутер HONDA DIO 1994 року випуску.

Олексій Горін задекларував, що він з дружиною, Горіною Наталею Вікторівною, серед нерухомого майна у власності мають по квартирі.

Згідно ж з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Горіній Наталі Вікторівні належить ¼ частина нежитлового приміщення в Одесі.

У декларації Юрія Крука зазначено, що дружина депутата, Крук Світлана Миколаївна, володіє корпоративними правами у трьох товариствах з обмеженою відповідальністю – «Вилка і Ложка», «Успішний Бізнес» та «Марін Бенефітс Трейд». Вона ж є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) цих підприємств.

За відомостями ж Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Крук Світлані Миколаївні також належить частка у підприємстві «Інтер-Саплай».

В декларації депутатки Ірини Куценко зазначено, що ні вона, ні її чоловік, Куценко Андрій Сергійович, не володіють корпоративними правами і не є кінцевими бенефіціарними власниками жодних підприємств.

Однак, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Куценко Андрій Сергійович є кінцевим бенефіціарним власником товариства з обмеженою відповідальністю «Наскар».

Декларація Антоніни Наконечної за 2017 рік є  майже порожньою: депутатка не володіє жодним рухомим, нерухомим майном, не має жодних активів, корпоративних прав тощо. Згідно з декларацією, вона є членом громадської організації «Інваліди разом в майбутнє».

Однак, за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Наконечній Антоніні Леонідівні з 2014 року належить 30/200 житлового будинку в Одесі.

 

У своїй декларації Левон Нікогосян зазначив, що він не є членом жодної організації.

Згідно ж з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Нікогосян Левон Рубенович з 2013 року є керівником громадської організації «Одеська обласна асоціація фармацевтів».

Віктор Новак, відповідно до його декларації, не має жодних корпоративних прав і не є кінцевим бенефіціарним власником жодного підприємства.

Водночас, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Новак Віктор Анатолійович є засновником та керівником товариства з обмеженою відповідальністю «Вітан-Н».

Нагадаємо, раніше на прес-конференції Одеський КВУ повідомив, що декларації дев'яти депутатів Одеської міськради не відповідають даним відкритих реєстрів.

Матеріал підготовлено для оприлюднення виданням ІзбірКом в рамках Антикорупційної складової громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" за партнерства YouControl.  

Громадська кампанія з "Атестації депутатів місцевих рад" започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО "Комітет виборців України" "Доброчесні місцеві депутати" за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. За реалізацію ініціативи в Одеській області відповідає Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України".

Докладніше: на сайті організації

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»

В соціальній мережі Facebook: «Місцеві депутати. Атестація».

Контактна особа в області: Одеська обласна оргіназація ВГО "Комітет виборців України, odesakvu@ukr.net.

Поділитися