24 квітня 2018 р. 17:34

На що витратили кошти депфонду депутати Сумської міської ради

На що витратили кошти депфонду депутати Сумської міської ради

Здебільшого депутати Сумської міської ради витрачають кошти із депутатського фонду на школи, дитячі садочки, дитячі майданчики, лікарні, а також на лікування тяжкохворих сумчан. Деякі депутати витрачають кошти на спільні проекти для своїх округів, наприклад, брати Перепеки разом вклали кошти на «Мамин сквер» у Роменському мікрорайоні.

Про це свідчить аналіз звітів депутатів, проведений вктивістами громадської організації «Ліга захисту» в рамках моніторингового проекту «Атестація депутатів місцевих рад» вирішили проаналізувати, куди депутати витрачають кошти платників податків.

Стаття 26 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» дозволяє місцевим органам влади створювати цільові депутатські фонди. Кожного року депутати Сумської міської ради розподіляють кошти із депутатського фонду згідно із запитами сумчан. Депутатський фонд – це кошти із міського бюджету, які в бюджеті розвитку міста зарезервовані за кожним депутатом. Ці кошти платників податків, які депутати через заявки сумчан, можуть направити на вирішення проблем об’єктів соціально-економічного розвитку.

У 2016 та 2017 роках на депутатський фонд Сумська міська рада заклала по 8,4 млн. грн. з розрахунку 200 тис. грн. на депутата. Інформація про використання коштів із депутатського фонду є важливою складовою підзвітності депутатів. Станом на 18 квітня 2018 року на сайті Сумської міської ради у профілях депутатів містяться звіти в переважній більшості лише за 2016 рік, тільки кілька депутатів подали звіт і за 2017 рік. Тому для аналізу були використані звіти як за минулий, так і за позаминулий роки. В цих звітах мала б бути інформація і про те, куди депутати витрачають свої кошти. На жаль, жодної інформації про це не подали Олександр Вегера, Валерій Заїка, Ірина Губська, В'ячеслав Калініченко, Світлана Липова, Оксана Малюк, Володимир Никоненко, В’ячеслав Степченко, Дмитро Хандурін, Володимир Шилов.

Дмитро Амосов (звіт за 2016 рік): на придбання принтеру та періодичних видань для бібліотеки; на придбання для НВК №14 комп'ютеру; на придбання для НВК №14 телевізора; на придбання для НВК №14  меблів та приладдя для фізкабінету; на ремонт кабінету праці для НВК №14; на ремонт кабінету музики в дитячому садочку; на ремонт коридору в дитячому садочку.

Борис Богодушко (звіт за 2016 рік) половину виділеної суми направив для розвитку школи №5, у якій працює директором. За ці гроші були придбані меблі та оргтехніка.  Іншими 100 000 грн. депутат розпорядився наступним чином: для КУ Спеціальна загальноосвітня школа; для Сумського ДНЗ № 18 «Зірниця»; для Сумського ДНЗ № 27 «Світанок»; для Сумської міської ДЮСШ «Спартак»; для інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради; для КУ Сумська ЗОШ № 4.

Віталій Бурбика (звіт за 2016 рік): участь у змаганнях, придбання спортивної форми ДЮШС "Спартаківець", проведення навчально-тренувальних зборів ДЮШС ім. Голубничого. Придбання вікон для Сумський міський Центр науково-технічної творчості молоді. Поточний ремонт приміщень КЗ центр первинної допомоги № 3. На лікування Сердюку П.В. Придбання нетбуків для НВК-ДНЗ № 9;  Придбання мультимедійного проектора. Капремонт харчоблоку ДНЗ № 40.

Денис Бутенко (звіт за 2016 рік) кошти витрачав на будівництво дитячих майданчиків по вул. Родини Литварьових та вул. Зарічна; на лікування сумчан; на поточний ремонт приміщення Центру реінтеграції бездомних, на придбання ноутбуку для СМТЦСЩ «Берегиня», на придбання дверей для ДНЗ №27; на придбання медобладнання для дитячої лікарні Святої Зінаїди, на придбання спортивного обладнання для ДЮСШ СОО ВФСТ «Колос», на видання книги молодого письменника Аміра Волошина «Часомобіль», на благоустрій скверу Афганський, на придбання спортивного інвентарю СК «Сумчанка».

Расул Галаєв прозвітував у 2016 році, що основну частину коштів витратив на капітальний ремонт та благоустрій території багатоповерхових будинків свого округу. Також депутат допоміг мешканцям створити будинкові комітети. Крім цього, виділені кошти на придбання дитячих меблів для ДНЗ № 28.

У 2017 році депутат продовжив благоустрій і ремонт багатоповерхових будинків у Сумах, а також ініціював облаштування вуличного освітлення пішохідної доріжки з вул. Іллінська до вул. Смирнова,  виділив кошти на ремонт та інші потреби сумських шкіл. та на лікування жителів міста Суми

Василь Гончаров (звіт за 2016 рік) кошти депфонду направив в основному на розвиток дитячих садочків та шкіл міста: НВК-ДНЗ № 9., ДНЗ № 7, Спецшкола, ДНЗ № 40, ДНЗ № 41, ЗОШ № 20, ССШ №10, МНВК, ДНЗ № 37. Також гроші виділялися на потреби сумських спортсменів, для дитячої лікарні, Центру реабілітації бездомних, для бібліотечної системи міста, на ліквідацію наслідків пожежі вул. Реміснича, 6, на ремонт даху по вул. Металургів, 3, на центр «Берегиня», а також на протезування для Бейкун С. І.

Геннадій Гризодуб (звіт за 2016 рік) розподілив кошти зі свого депутатського фонду на дві частини: 100 тис грн. витратив на освітлення Роменського мікрорайону та 100 тис. грн. пішло на потреби КУ Сумська спеціалізована школа  І-ІІІ ступенів № 25.

Вікторія Гробова (звіт за 2016 рік)  витрачала гроші депутатського фонду на медицину та освіту: КУ   СМДКЛ «Святої Зінаїди» для придбання медичного обладнання та поточного ремонту, КУ Сумському міському клінічному пологовому будинку для придбання обладнання, Сумській міській дитячій музичній школі № 2 на встановлення вікон, Сумському дошкільному навчальному закладу (ясла - садок) № 7 «Попелюшка» для придбання дитячих меблів , КУ Сумській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 26 для заміни віконних блоків, КУ Сумській спеціальній загальноосвітній школі СМР на придбання вікон, Спортивній команді для участі у Всеукраїнських змаганнях зі спортивної радіопеленгації, КУ Сумському міському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» СМР на поточний ремонт приміщення відділення денного перебування «Калина». КУ СМР бібліотеці-філії №1 Сумської міської ЦБС. Крім цього депутатка виділяла кошти на лікування хворих сумчан.

Віталій Жиленко (звіт за 2016 рік) кошти були розподілені на потреби КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24, КУ дитячий навчальний заклад № 22 «Джерельце», Сумський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 31 «Ягідка», Сумської міської ДЮСШ «Спартак», міської дитячо-юнацької спортивної школи Сумської обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «КОЛОС», на надання матеріальної допомоги для лікування громадян.

Депутат вже оприлюднив звіт за 2017 рік. Як і попереднього року, кошти виділялися на дитячі садки, школи, лікарні, спортивні змагання, на надання матеріальної допомоги для лікування громадян.

Валерій Заїка (звіт за 2016 рік) кошти із депутатського фонду витрачалися на: очищення від порослі та дерев дороги від Харківської до Василівки. допомога у виділенні фінансової підтримки чорнобильцю вул. Василівська, буд. 21; виділення коштів на ремонт дитячих садочків №2, 11; шкіл №21, №23, №29; виділення коштів бібліотеці №14.

У 2017 році виділено кошти на капітальний ремонт покрівлі  3-х будинків, на дитячий майданчик, ремонт ліфтів, дахів, внутрішньобудинкових мереж, облаштування зупинок громадського транспорту, на лікування сумчан, на потреби садочків, шкіл, лікарень.

Олександр Зименко (звіт за 2016 рік): на лікування та вирішення соціально-побутових питань сумчан; на будівництво дитячих майданчиків по вул. Новомістенська та Кутова;  на розвиток спорту; на придбання діагностичного обладнання для дитячої лікарні СВ. Зінаїди; на поточний ремонт відділення Злагода КУ «Берегиня».

Олександр Іванов (звіт за 2016 рік)  на лікування сумчан; на заклади освіти; на капітальні ремонти побутових приміщень та інженерних мереж будинків; на розвиток спорту.

Євген Косяненко (звіт за 2016 рік): на  лікування сумчан, на реабілітацію дитини, на потреби дитячої поліклініки по вул. Парковій, на потреби територіального центру «Берегиня». У звіті за 2017 рік окремого розділу про кошти з депутатського фонду немає.

Андрій Крамченков (звіт за 2016 рік): лікування та оздоровлення сумчан, придбання медобладнання для дитячої лікарні Святої Зинаїди, розробка та виготовлення пам’ятного знаку Лисенко М.Г. для художньої школи, на потреби ДНЗ №12, КДЮСШ «Фрунзенець», ДНЗ №18, на ремонт автомобіля для КУ «Берегиня».

Оксана Кубрак (звіт за 2016 рік) : на утримання шкіл та дитячих садочків м. Суми (ЗОШ №№7, 23; ДНЗ №№16, 17), на лікування хворих сумчан, на потреби КУ «Берегиня», Центру реінтеграції бездомних осіб, на потреби музею Герасима Кондратьєва та шкільної бібліотеки, на промоцію місту Суми для проведення культурно-мистецького проекту «Ніч музеїв», для участі команди м. Суми у Всеукраїнських змаганнях зі спортивної аеробіки, для участі команди м. Суми у Всеукраїнських змаганнях зі спортивної радіопеленгації, на потреби КУ «Спорт для всіх».

Ігор Кушнір (звіт за 2016 рік): на потреби Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №2 «Ясочка», Сумської ЗОШ І-ІІІ ступенів №23, КУ «Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», Сумському товариству «Спартак»; на оплату лікування хворих, на потреби секції легкої атлетики в СДЮСШОР В. Голубничого; на замощення тротуару від вул. Лермонтова до вул.Л.Бикова;на потреби спеціалізованої школи І ст. № 30; на потреби бібліотеки № 14.

Дмитро Лантушенко (звіт за 2016 рік): на матеріальну допомогу на лікування тяжкохворих, на ремонтні роботи і придбання обладнання для дитячих садків, інших навчальних закладів округу, на облаштування дитячого майданчику за адресою Івана Сірка, 18.

Олег Левченко (звіт за 2016 рік): кошти депутатського фонду витрачені на будівництво 3 дитячих майданчиків, видалення аварійних дерев, допомогу хворим.

Юлія Левченко (звіт за 2016 рік) на потреби бібліотеки-філії №3, надання матеріальної допомоги для лікування сумчан, проведення ремонтних робіт в лікарнях та придбання обладнання, облаштування пришкільних музеїв та придбання необхідного обладнання, проведення ремонтних робіт в центрі бездомних, проведення ремонтних робіт дитячому садочку Росинка, ліквідація засохлого дерева, що загрожувало життю людей, інформаційні буклети та розробка білінгвальної карти КУ "Агенція промоції "Суми".

Віталій Мельник прозвітував про депутатську діяльність з 01 липня 2015 року по 28 лютого 2017 року. Кошти за цей період витрачалися на: ремонт під’їздів та дахів (вул. Металургів,4 ;Нижньохолодногірська, 10; Праці, 26; Холодногірська, 45; Реміснича, 19,21,25,31; Металургів, 16. ). Капітальний ремонт гарячого водопостачання житлового будинку № 15 та № 7 по вул. Металургів. Ремонт інженерних мереж у будинку № 39 по вул. Праці, у будинку № 19 по вул. Ремісничій та будинку № 41 по вул.Холодногірській, запуск в роботу ліфта у будинку № 16 по вул. Металургів, експертиза реконструкції електрозабезпечення житлового будинку по вул. Холодногірській, 30/1.

Дмитро Наталуха (звіт за 2017 рік): укріплення матеріально-технічної бази НВК №16 та НВК №34, закупівля періодичних видань для бібліотеки №9, укріплення матеріально-технічної бази бібліотеки №4, на лікування хворих.

Ігор Перепека (звіт за 2016 рік): освітлення вулиць Роменського мікрорайону, встановлення дитячого майданчика в рекреаційній зоні в Роменському мікрорайоні "Мамин сквер".

Юрій Перепека (звіт за 2016 рік): на потреби ДНЗ №32 та ДНЗ №33, на потреби МКЗ КДЮСШ єдиноборств, філіал в Роменському мікрорайоні (відділення греко-римської боротьби), на потреби КУ Сумська спеціалізована школа |-||| ступенів №25, для КП "Зеленбуд" СМР (обрізування дерев Роменського мікрорайону), виготовлення проектної документації рекреаційної зони в Роменському мікрорайону "Мамин сквер".

Ірина Рибальченко (звіт за 2016 рік): допомога на лікування громадян, на потреби школи № 1, ДНЗ №5, виготовлення дитячого майданчика, виготовлення спортивного майданчика, встановлення лавочок, на потреби КУ «Берегиня» та ХК «Сумчанка».

(Звіт за 2017 рік): на лікування мешканців міста, на потреби неврологічного відділення 1-ї міської лікарні, на потреби служби у справах дітей, на облаштування весільного скверу по вул. Г. Кондратьєва, на потреби ЗОШ №25.

Олексій Рябенков (звіт за 2017 рік): на лікування тяжкохворим мешканцям міста, також кошти перераховано в дитячі заклади освіти, спорту та культури.

Анатолій Сагач  (звіт за 2016 рік): на потреби КУ «Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», КУ «Сумська міська клінічна лікарня № 1», КУ Сумська СЗШ Сумської міської ради, КУ Сумська ЗОШ № 21, ДНЗ № 13 «Купава», Сумський ДНЗ № 8 «Космічний», Сумський ДНЗ № 2 «Ясочка», Сумський ДНЗ № 22 «Джерельце», на потреби Школи раннього творчого розвитку «Пізнайко» Сумського міського Центру науково-технічної творчості молоді, КУ Сумська дитяча музична школа № 2, на потреби Сумської ЗОШ №23.

(Звіт за 2017 рік): на потреби КУ "СМДКЛ Святої Зинаїди", КУ "СМКЛ №1", КУ Сумська ЗОШ №21, Сумський ДНЗ №8 "Космічний", Сумський ДНЗ №2 "Ясочка", Сумський ДНЗ №21 "Джерельце", Сумська дитяча музична школа №2, КУ Сумська ЗОШ №23.

Микола Саченко (звіт за 2016 рік): підвищення матеріально-технічного забезпечення (комп’ютерна та телевізійна техніка, меблі, спортивні товари та ін. ) КУ В-Піщанська ЗОШ І-ІІ ступенів, КУ Піщанська ЗОШ І-ІІ ступенів, ДНЗ № 35 «Дюймовочка», сільської бібліотеки, лікування важкохворих.

Євгеній Скоробагатський (звіт за 2016 рік): кошти виділялися на лікування тяжкохворих сумчан, на потреби Сумської дитячої музичної школи №2, Сумської спеціалізованої школи №30, Сумської спеціалізованої школи №9, Сумської спеціалізованої школи №10, КУ Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15 ім. Д.Турбіна, на розвиток спорту.

Ольга Фірсова (звіт за 2016 рік): на потреби ЗОШ №19, Спеціальний ДНЗ №20, ДНЗ №26, КУ сумська міська лікарня №1 поліклінічне відділення №, спортивній школі «Фрунзенець», на потреби дівтей із малозабезпечених сімей. (Звіт за 2017 рік): на потреби КУ ЗОШ І-ІІІ ступенів №19 ім. М.С. Нестеровського, Художня школа ім. Лисенко, ДНЗ №26 «Ласкавушка», КУ «Сумський міський лікарні» №1, КУ «Сумській міській клінічній лікарні №1 поліклінічному відділенню №2», Спортивній школі «Фрунзенець», на виїзні змагання сумських спортсменів, на встановлення дитячого майданчика по вул. Харитоненко, 26.

Володимир Чепік (звіт за 2016 рік): кошти витрачені на потреби ССШ № 30, на спорядження для клубу туристів та альпіністів Палацу дітей та юнацтва, придбання книг для бібліотеки-філії № 17, на потреби дитячої лікарні Святої Зінаїди, капремонт водостічних труб та ремонт інженерних мереж у будинках, капремонт покрівлі у житлових будинках, лікування хворих сумчан, оздоровлення дітей загиблих учасників АТО, на потреби відділення Злагода комунальної установи «Берегиня», проведення поточного ремонту приміщення Центру реінтеграції бездомних осіб.

Віталій Шилов (звіт за 2017 рік): кошти передані онкохворим дітям на лікування.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). В місті Суми за реалізацію ініціативи відповідає Громадська організація «Ліга захисту».

                             

Поділитися