29 березня 2018 р. 22:41

На що депутати Одеської міськради направили кошти депфондів у 2017 році

На що депутати Одеської міськради направили кошти депфондів у 2017 році

Депутатський фонд – це кошти міського бюджету, які зарезервовані за кожним депутатом. Розмір коштів депутатського фонду визначається бюджетом міста. Важливо розуміти, що депутатський фонд не є особистими грішми депутатів, а коштами платників податків, які депутати через заявки можуть направити на вирішення проблем об’єктів соціально-економічного розвитку.

Бюджетом міста Одеси на 2017 рік на фінансування депутатських фондів було заплановане в розмірі 32 млн грн, що у розрахунку на одного депутата становить 500 тис. грн. Всі депутати Одеської міської ради подали заявки щодо фінансування тих чи інших об’єктів у своїх виборчих округах. Фактично за підсумком 2017 року було виділено 30,9 млн грн, а рівень виконання складає 96,7%.

Процедура реалізації депутатського фонду виглядає наступним чином: спочатку депутат проводить консультації із мешканцями свого виборчого округу, на які саме об’єкти спрямувати кошти депутатського фонду. Обробивши інформацію, отриману від виборців, депутат оформлює їх побажання у формі заявки (звернення), яку направляє у відповідний виконавчий орган Одеської міської ради із зазначенням об’єкту, виду робіт та суми коштів. Відповідний виконавчий орган обробляє цю заявку і надає відповідь депутату, копія якої надсилається також у комісію по депутатському фонду. Комісія розглядає висновок виконавчого органу і передає відповідну заявку у депутатську комісію з питань планування, бюджету та фінансів, яка вносить цю заявку у проект рішення Одеської міської ради про зміну до бюджету. Після цього ці зміни голосуються депутатами на пленарному засіданні сесії, виділяються необхідні кошти та відбуваються роботи по об’єкту. 

У першій частині даного аналізу мова піде про депутатів від найбільшої фракції в Одеській міській раді – «Довіряй Ділам».

П’ять депутатів цієї фракції спрямували кошти депутатських фондів на капітальні видатки, ремонт дошкільних та шкільних установ.

Так, Олександр Александрочкін кошти свого депутатського фонду спрямував на капітальні видатки по спецшколі № 40 (вул. Давида Ойстраха, 15а) та Ясла-садку № 274 комбінованого типу (вул. Давида Ойстраха, 13-а).

Олександр Іваницький – капітальні видатки по яслах-садку № 209 (вул. Паркова, 53).

Вадим Іоргачов – капітальні видатки по гімназії № 13 (вул. Кримська, 62-А).

Володимир Кірєєв – капітальні видатки по школі № 55  (вул. Ільфа і Петрова, 25) та школі № 65 (вул. Академіка Корольова, 90).

Людмила Себова – капітальні видатки по школі № 15 (вул. Кримська, 80а), дошкільному навчальному закладу № 292 з поглибленим вивченням англійської мови (вул. Академіка Заболотного, 35-А), на морський ліцей-школа № 24 (вул. Академіка Заболотного, 38-А) та на ясла-садок № 287 (вул. Академіка Заболотного, 46).

Видатки щодо об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою були спрямовані з коштів депутатських фондів 22 депутатів:

Денис Балух направив кошту свого фонду на капремонт входів у парадні будинку на просп. Добровольського, 120, капремонт інженерних мереж будинку на Генерала Бочарова, 44 та капремонт парадних будинків на вул. Кримській, 80 і 82.

Олег Бриндак – на заміну віконних блоків в парадних будинків по вул. Івана Франка, 41, 45 і 49, вул. Щоглова, 18-А, просп. Адміральський, 1, вул. Кондрашина, 18 і 20 та Фонтанська дорога, 14-В, 14-Г, 14-А і 16-А.

Людмила Варавва - капремонт входів у парадні будинків по Дніпропетровській дорозі, 84/1, 84/2 і 86,  також на проектування та капремонт дитячого спортивно-грального майданчика, в районі будинку по  Дніпропетровській дорозі, 73/1.

Валентин Гапуніч – на заміну дверних блоків в парадних будинків по вул. Картамишевська, 14, вул. Комітетська, 11/17 корп.1 і 11/17 корп. 2, заміну воріт у будинках по вул. Прохоровська, 12 і вул. Степова, 10 та капремонт парадних будинку  у пров. Картамишевський, 2.

Олег Етнарович – капремонт системи електропостачання будинків по вул. Брестська, №№ 6, 6-А, 8 і вул. Стовпова, №27, капремонт дитячого спортивно-грального майданчика у пров. Дорбуду та капремонт інженерних мереж будинків по вул. Стовпова, №№ 19, 21-А, 81/5 і пров. Дорбуду, №2.

Андрій Кісловський – на заміну віконних блоків в парадних будинків по вул. Транспортна, № 7-а, № 7-б і № 10 та заміну вхідних дверей в парадній будинку по вул. Транспортна, №10.

Юрій Крук – капітальний ремонт дитячого майданчика у сквері «Партизанської Слави» та капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиці Крайня з прилеглими вулицями та провулками.

Ірина Куценко - капітальний ремонт парадних будинків по вул. Лузанівська, №65-А, вул. Сортувальна 1-а, №44 і Миколаївська дор., №303.

Марина Лозовенко – проектування та капремонт дитячих спортивно-гральних майданчиків в районі будинків, розташованих по вул. Нікітіна, №103 і вул. Лавкова, №44.

Олександр Матвєєв – заміна віконних блоків сходових клітин будинків № 8 і №20 по вул. Давида Ойстраха.

Антоніна Наконечна – благоустрій території з улаштуванням дитячого ігрового майданчика по вул. Пересипська 7-а, №№9-9А, капремонт приміщень ОСН комітету мікрорайону "Пересипський" по пров. Миколи Плигуна, №4 та капремонт тротуару вул. Пересипська 7-а  (непарна сторона на ділянці від вул. Пересипська 2-а до вул. Долинської).

Левон Нікогосян – заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Головковського, №62, вул. Балківська, №199 і вул. Фабрична, №1/2.

Дмитро Палпатін – капремонт твердого покриття по вул. Махачкалинська, №6 і просп. Добровольського, №№148, 148а, 152, 154.

Дмитро Пеструєв – капремонт систем холодного водопостачання, водовідведення і системи електропостачання будинку по  вул. Михайла Грушевського, №52 та капремонт покрівлі будинку по вул. Паркова, № 45.

Тетяна Плаксій – капремонт дитячих спортивно-гральних майданчиків, в районі будинків по Дніпропетровській дор., №72 та вул. Героїв оборони Одеси, №26.

Олег Совік – заміна віконних блоків в парадних будинків по пров. Генерала Вишневського, №13, вул. Лип Івана та Юрія, №№41, 72 і вул. Космонавтів, №56-а.

Сергій Страшний - капремонт приміщень ОСН комітету мікрорайону «Паустовський» (вул. Паустовського, 27) та капремонт парадних будинків по просп. Добровольського, №155.

Дмитро Танцюра – благоустрій території  по просп. Академіка Глушка, №№11-в, 11/1, 11/2.

Андрій Терновський – капремонт покрівлі будинку по вул. Кропивницького, №24/26 та капремонт інженерних мереж будинку по вул. Космонавтів, №4.

Олександр Шеремет - капремонт елементів благоустрою території між житловими будинками № 15 та № 23 по вул. Центральний аеропорт.

Василь Шкрябай – благоустрій території перед житловим будинком по Дніпропетровській дор., №93, капремонт системи електропостачання будинку по вул. Висоцького, №5, капремонт відмостки  будинків по вул. Висоцького, №№7,9, та капремонт покрівлі будинків по вул. Академіка Заболотного, №56А і Дніпропетровській дор., №94.

Юрій Шумахер - капремонт житлового фонду по вул. Академіка Корольова, №№ 43/1, 43/2, 75.

Нагадаємо, в рамках проекту "Атестація депутатів місцевих рад" експерти ООО ВГО "Комітет виборців України" проаналізували приватні інтереси депутатів Одеської міської ради. Аналіз проводився на основі декларацій, поданих представниками депутатського корпусу за 2016 рік

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США).

     

Поділитися