31 березня 2018 р. 10:47

На що депутати Одеської міськради направили кошти депфондів у 2017 році. Частина 3

На що депутати Одеської міськради направили кошти депфондів у 2017 році. Частина 3

Депутатський фонд – це кошти міського бюджету, які зарезервовані за кожним депутатом. Розмір коштів депутатського фонду визначається бюджетом міста.

Важливо розуміти, що депутатський фонд не є особистими грішми депутатів, а коштами платників податків, які депутати через заявки можуть направити на вирішення проблем об’єктів соціально-економічного розвитку.

Бюджетом міста Одеси на 2017 рік на фінансування депутатських фондів було заплановане в розмірі 32 млн грн, що у розрахунку на одного депутата становить 500 тис. грн. Всі депутати Одеської міської ради подали заявки щодо фінансування тих чи інших об’єктів в своїх виборчих округах. Фактично за підсумком 2017 року було виділено 30,9 млн грн, а рівень виконання складає 96,7%.

Процедура реалізації депутатського фонду виглядає наступним чином: спочатку депутат проводить консультації із мешканцями свого виборчого округу на які саме об’єкти спрямувати кошти депутатського фонду. Обробивши інформацію, отриману від виборців, депутат оформлює їх побажання у формі заявки (звернення), яку направляє у відповідний виконавчий орган Одеської міської ради із зазначенням об’єкту, виду робіт та суми коштів.

Відповідний виконавчий орган обробляє цю заявку і надає відповідь депутату, копія якої надсилається також у комісію по депутатському фонду. Комісія розглядає висновок виконавчого органу і передає відповідну заявку у депутатську комісію з питань планування, бюджету та фінансів, яка вносить цю заявку у проек рішення Одеської міської ради про зміну до бюджету. Після цього ці зміни голосуються депутатами на пленарному засіданні сесії, виділяються необхідні кошти та відбуваються роботи по об’єкту. 

У третій частині мова піде про депутатів фракцій «Опозиційний блок», «Об’єднання «Самопоміч» та та позафракційних депутатів Олександра Орлова і Богдана Гіганова. У першій частині мова йшла про депутатів фракції «Довіряй Ділам», у другій – депутатів фракцій «БПП «Солідарність», «УМП Сергія Ківалова» та секретаря ради Олексія Потапського.

Як і у попередніх випадках, п’ять депутатів спрямували кошти депутатських фондів на капітальні видатки, ремонт дошкільних та шкільних установ:

Олександр Борняков (вже склав свої повноваження) - капітальні видатки по дошкільному закладу № 300 (вул. Маршала Говорова, 5), школі № 59 (вул. Канатна, 89) і ліцею «Приморський» (просп. Гагаріна, 14).

Олексій Горін – капітальні видатки по школі № 66 (вул. Отамана Головатого, 94).

Василь Ієремія – капітальні видатки по школі № 107 (вул. Льва Толстого, 30), школі № 122 (вул. Старопортофранківська, 45) і школі № 26 (вул. Старопортофранківська, 32).

Квасніцька Ольга – капітальні видатки по Ясла-садку № 123 (вул. Отрадна, 1) та по КУ «Централізована міська бібліотечна система для дітей» (Французький бул., 11-А).

Ганна Позднякова – капітальні видатки по школі № 62 (просп. Шевченка, 10).

Ще двоє депутатів направили кошти на потреби об’єктів охорони здоров’я:
Віктор Новак – капітальні видатки по КУ «Міська клінічна № 3 імені професора Л.Й. Алейнікової» (Лідерсівський бул., 11).

Олександр Орлов – капітальні видатки КУ "Центр реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку".

Видатки щодо об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою були спрямовані з коштів депутатських фондів 14 депутатів:

Олександр Аміци – ремонт елементів благоустрою в районі будинку у пров. Каркашадзе, № 3/1.

В’ячеслав Беженар – капремонт інженерних мереж будинків по вул. Ільфа і Петрова, №№ 6/1, 6/2 та капремонт покрівлі будинку по просп. Академіка Глушка, № 26.

Дмитро Вишняков – капремонт інженерних мереж будинків по просп. Небесної Сотні, №№ 6, 10-Д, 47, 55, 61 і вул. Академіка Корольова, № 34/1 та капремонт систем холодного водпостачання будинків по просп. Небесної Сотні, №№ 29, 53.

Богдан Гіганов – капремонт покрівлі будинку у пров. Ламаний, № 2 та заміна віконних блоків в парадних будинку по вул. Князівська, № 3.

Оксана Гончарук – заміна віконних блоків в парадних будинку по вул. Академіка Корольова, № 116, капремонт дитячого спортивно-грального майданчика по вул. Академіка Корольова, № 81, корп.1 та капремонт парадних будинку по вул. Архітекторська, № 14/1.

Олексій Горін – капремонт покрівлі будинків по вул. Отамана Головатого, № 92 і вул. Чорноморського козацтва, № 97.

Олексій Єремиця – капремонт інженерних мереж будинків по Люстдорфській дор., № 54-Б і вул. Героїв прикордонників, № 2.

Ольга Квасніцька – капремонт будинку по вул. Мала Арнаутська, № 3.

Денис Коваль – заміна віконних блоків в парадних будинку по вул. Космонавтів, № 5, капремонт системи електропостачання будинків по вул. Академіка Філатова, № 3/2 і вул. Героїв Крут, №№ 2/3, 2/4, капремонт дитячого грального комплексу в  районі будинку по вул. Академіка Філатова, № 16.

Кулакевич Ольга – заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Варненська, №№ 13/2, 15-А, капремонт дитячого грального майданчика в районі будинку по вул. Інглезі, № 3-А та капремонт парадних будинку по вул. Академіка Корольова, № 8.

Олександр Орлов - капремонт покрівлі будинку по вул. Героїв Крут, № 33-А.\

Ганна Позднякова - капремонт елементів благоустрою в районі будинку у пров. Каркашадзе, № 3/1.

Лілія Рогачко – капремонт стадіону, розташованого по вул. Варненська, № 12.

Вадим Терещук – капремонт покриття вул. Новгородської (на ділянці від вул. Костанді до пров. Новгородського).

Першу та другу частину ІзбірКом публікував раніше. 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США).

                

Поділитися