30 березня 2018 р. 08:56

На що депутати Одеської міськради направили кошти депфондів у 2017 році. Частина 2

На що депутати Одеської міськради направили кошти депфондів у 2017 році. Частина 2

Депутатський фонд – це кошти міського бюджету, які зарезервовані за кожним депутатом. Розмір коштів депутатського фонду визначається бюджетом міста. Важливо розуміти, що депутатський фонд не є особистими грішми депутатів, а коштами платників податків, які депутати через заявки можуть направити на вирішення проблем об’єктів соціально-економічного розвитку.

Бюджетом міста Одеси на 2017 рік на фінансування депутатських фондів було заплановане в розмірі 32 млн грн, що у розрахунку на одного депутата становить 500 тис. грн. Всі депутати Одеської міської ради подали заявки щодо фінансування тих чи інших об’єктів в своїх виборчих округах. Фактично за підсумком 2017 року було виділено 30,9 млн грн, а рівень виконання складає 96,7%.

Процедура реалізації депутатського фонду виглядає наступним чином: спочатку депутат проводить консультації із мешканцями свого виборчого округу на які саме об’єкти спрямувати кошти депутатського фонду. Обробивши інформацію, отриману від виборців, депутат оформлює їх побажання у формі заявки (звернення), яку направляє у відповідний виконавчий орган Одеської міської ради із зазначенням об’єкту, виду робіт та суми коштів. Відповідний виконавчий орган обробляє цю заявку і надає відповідь депутату, копія якої надсилається також у комісію по депутатському фонду. Комісія розглядає висновок виконавчого органу і передає відповідну заявку у депутатську комісію з питань планування, бюджету та фінансів, яка вносить цю заявку у проек рішення Одеської міської ради про зміну до бюджету. Після цього ці зміни голосуються депутатами на пленарному засіданні сесії, виділяються необхідні кошти та відбуваються роботи по об’єкту. 

У другій частині мова піде про депутатів фракцій «БПП «Солідарність», «УМП Сергія Ківалова» та секретаря ради Олексія Потапського. У першій частині мова йшла про депутатів фракції «Довіряй Ділам».

Як і у фракції фракції «Довіряй Ділам», у фракцій «БПП «Солідарність» та «УМП Сергія Ківалова» п’ять депутатів спрямували кошти депутатських фондів на капітальні видатки, ремонт дошкільних та шкільних установ:

Володимир Корнієнко – капітальні видатки по школі № 48 (вул. 11-а Суворовська, 2).

Лілія Леонідова – капітальні видатки по Ясла-садку № 14 (вул. Преображенська, 74/78).

Ілля Мозолєв – капітальні видатки по школі № 92 (вул. Генерала Бочарова, 67).

Олексій Потапський – проектування та ремонтно-реставраційні роботи будівлі Ясла-садка № 52 (вул. Дворянська, 23).

Олена Фокіна – капітальні видатки по школі № 21 спортивного напряму (пров. Старокінний, 9).

Лише одна Тетяна Малихіна направила кошти на потреби об’єктів охорони здоров’я – капітальні видатки по КУ «Міська дитяча лікарня імені академіка Б.Я.Резніка» (вул. Дача Ковалевського, 81).

Видатки щодо об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою були спрямовані з коштів депутатських фондів 16 депутатів:

Володимир Варещенко – заміна віконних блоків в парадних будинків по просп. Шевченка, №№ 10/9, 8/9, 8/11, 17-А, 17-Б та капремонт парадних будинків по просп. Шевченка, №8-А і вул. Довженка, №10.

Сергій Голдаков – капремонт покриття по вул. Курської (на ділянці від вул. 13-ї Суворовської до будівлі №1/3 по вул. Марсельській).

Денис Григор’єв – кап ремонт твердого покриття по вул. Адмірала Лазарева, №№ 20, 30, 33/35, 37, 79 і вул. Запорізька, №19.

Наталія Данилко – капремонт внутрішньоквартального проїзду по вул. Леонтовича, №№8, 10, вул. Мала Арнаутська, №2 і вул. Велика Арнаутська, №1.

Олег Звягін – капремонт дитячих спортивно-гральних майданчиків в районі будинків по вул. Бреуса, №18, вул. Поїзна, №4 і вул. Маршала Бабаджаняна, №17.

Петро Іонов – заміна віконних блоків в парадних будинків по Французькому бул., №22-Б, вул. Романа Кармена, №11-А, просп. Шевченка, №№27-А, 27-Б і просп. Гагаріна, №10.

Олег Камінкер – заміна віконних блоків в парадних будинку по вул. Героїв Крут, №23, вул. Академіка Філатова, №47/2 та капремонт системи каналізації будинку по вул. Академіка Філатова, №47/3.

Олексій Кісловський – заміна віконних блоків в парадних будинків по Люстдорфській дорозі, №№ 146/1, 148, 159 та заміна вхідних дверей в парадній будинку по Люстдорфській дор., №148-А/2.

Володимир Корнієнко - заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Варненська, №№ 6, 14/3 і вул. Генерала Петрова, №7/3, заміна віконних блоків в парадних будинків по пров. Генерала Вишневського, №13, вул. Лип Івана та Юрія, №№ 41,72 і вул. Космонавтів, №56-а.

Микола Крикливий – заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Жуковського, №№ 4, 8, вул. Успенська, № 67/69, вул. Катерининська, № 89, вул. Єврейська, № 4-а і вул. Базарна, № 34 та заміна вхідних дверей в парадній будинку по вул. Троїцька, № 4.

Лілія Леонідова - заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Базарна, № 51/53, вул. Успенська, №№ 56, 81, вул. Ніжинська, № 73, Соборна пл., № 10 і пров. Віце-адмірала Жукова, № 12.

Віктор Наумчак – капремонт покрівлі будинку по вул. Кінна, № 8/10 та капремонт парадних будинку по вул. Пастера, № 50.

Андрій Неугодніков – заміна віконних блоків в парадних будинків по Фонтанській дор., №№ 43, 53 і вул. Посмітного, №№ 16, 19, 20 та заміна вхідних дверей в парадній будинку по Фонтанській дор., № 53.

Світлана Осауленко – капремонт дитячого грального майданчика в районі будинку по вул. Педагогічній, № 46-А та заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Черняховського, № 20-А і вул. Академічна, № 14.

Вадим Підгородинський – заміна віконних блоків в парадних будинків по вул. Сегедська, №№ 3, 23А, Фонтанській дор., № 15-а, вул. Армійська, № 1 і вул. Черняховського, № 1 та заміна вхідних дверей в парадній будинку по вул. Сегедській, № 17.

Едуард Стась – ремонт житлових будинків по вул. Рішельєвській, № 63 і вул. Успенська, № 13/15 та заміна віконних блоків в  парадних будинку по вул. Маразліївській, № 1-А.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США).

                  

Поділитися