02 березня 2018 р. 18:21

Хто має вплив на депутатський корпус при розгляді питань на засіданнях постійних комісій Краматорської міськради

Хто має вплив на депутатський корпус при розгляді питань на засіданнях постійних комісій  Краматорської міськради

Провівши аналіз поданих декларацій в Єдиний державний реєстр на наявність приватних інтересів депутатів Краматорської міської ради, можна сказати, що 11 з 42 ( 26%) депутатів Краматорської міської ради мають власний бізнес, або якось пов’язані з ним
 

Таким чином, 2 депутата Краматорської міської ради мають статус фізичної особи підприємця - це Власенко Валерій, який займається роздрібною торгівлею невживаними товарами в спеціалізованих магазинах і декларує свій дохід отриманий лише від зайняття підприємницькою  діяльністю  та Омельченко Олена, фізична особа підприємець яка займається наданням послуг перукарням на салонам краси і декларує свій дохід як і від зайняття підприємницькою діяльністю, так і дохід отриманий за основним місцем роботи, працюючи завідуючою практики в Краматорському технологічному технікумі.

Два депутата Краматорської міської ради, які мають власні бізнес інтереси, працюють на ПП «Енергомашспецсталь». Це Гончаренко Олександр, який займає посаду директора та Шевченко Олександр, який є помічником генерального директора. Проте, Гончареко Олександр має спільну власність (66.67%) власності ТОВ «Краматорський кролик», другим бенефіціаром якого є його дружина, котра також є власницею ПП «Астон», яке по класифікації видів економічної діяльності (КВЄД) займається литтям сталі  та чавуну, оптовою торгівлею відходами та брухтом, наданням в оренду вантажного транспорту. В декларації Єдиного державного реєстру в доходах вказані лише кошти отримані за основним місце роботи і не вказано жодних доходів від заняття підприємницькою діяльністю. Його колега по роботі та по депутатській діяльності Олександр Шевченко має спільну власність (50%) ТОВ «Стандарт Клінінг Сервіс», яке згідно КВЕДів  займається прибиранням будинків та об’єктів промисловості, та також має (15%) власності ТОВ «Галлаор», яке займається діяльністю у сфері охорони здоров’я та діяльності засобів розміщування на період відпустки  та іншого тимчасово проживання. Варто відмітити, що депутат Краматорської міської ради, Сташкевич Ігор, який є і колегою по партії («Партія пенсіонерів України») в своїй декларації зазначив  гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами від товариства з обмеженою відповідальністю «Галлаор», а в Краматорській міській раді є членом постійної комісії з питань освіти та науки, охорони здоров’я, соціального захисту. Тобто, це може стати підставою для  конфлікту інтересів при розгляді питань на засіданнях комісії та під час голосування на сесії. Сам Шевченко Олександр, в Краматорській міській раді є членом постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, архітектури та будівництва, це також може стати грунтом для  конфлікту інтересів при розгляді питань та на голосуванні, оскільки ТОВ «Стандарт Клінінг Серсів», де Шевченко Олександр є співвласником, займається прибиранням промислових об’єктів. В своїй декларації він зазначив лише доходи отримані за основним місцем роботи.

Також варто відмітити, що президентом ПП «Енергомашспецсталь» є народний депутат України Максим Єфимов, а його помічником  є Безсонний Андрій, депутат Краматорської міської ради.
 
Більше всього бізнесів серед депутатів Краматорської міської ради має Придакто Олександр. Він, працює директором на ТОВ «Бон-Тон», власником котрого він і є. Також він є власником ТОВ «Будпостач», ПП «Ексіто»,  ТОВ в «Металоцентри  - Схід», та ТОВ «Термінал БТ». Всі вони займаються оптовою торгівлю будівельних матеріалів.
 
Друге місце по наявності бізнесів серед депутатів зайняв Рубановський Віктор, який працює заступником директора на ТОВ «Мітроль», співвласником якого він і є (50%) від спільної власності. Також є співвласником ТОВ «Ом» (25%) від спільної власності та  співвласником ТОВ «Краменергокомплект» (30%) від спільної власності.
 
Їх колега по фракції Кісліціна Лілія працює директором з маркетингу та розвитку на товаристві з обмеженою відповідальності «Українські системи кабельних трас», та є співвласником (10%) від власності ТОВ «Саунд» та власником ТОВ «Лік-АРТ», які займаються посередництвом в розміщені реклами в засобах масової інформації. В Краматорській міській раді вона є головою постійної комісії з питань промисловості, транспорту та зв’язку, впровадження енергозберігаючих технологій, охорони навколишнього природного середовища, розвитку середнього та малого бізнесу, побутового та торгового обслуговування, що може свідчити про можливість конфлікту інтересів при розгляді питань та прийнятті рішень, оскільки 4 депутата від фракції (Власенко Валерій, Придатко Олександр та власне вона сама) мають власні бізнес інтереси і вона як голова комісії може лобіювати інтереси як свої так і інтереси своїх колег при розгляді питань розвитку малого і середнього бізнесу.
 
Рудаков Олександр, працює директором  на товаристві з обмеженою відповідальністю «Крамбудпроект», власником якого і є. В Краматорській міській раді член постійної комісії з питань освіти та науки, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молодіжної політики, культури, фізкультури і спорту.

Тарасевич  Михайло, працює комерційним директором у фізичній особі підприємця з роздрібної торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах Верещагіна І.В. В Краматорській міській раді Член постійной комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності.
 
Більшість депутатів Краматорської міської ради декларують свої доходи отримані за основним місцем роботи та роботою за сумісництвом.
 
Варто відмітити, що 17 з 42 депутатів Краматорської міської ради працевлаштовані на Новокраматорському машинобудівельному заводі.

В комісії з питань житлово-комунального господарства, приватизації і комунальної власності, комісії з питань регулювання земельних відносин, архітектури, будівництва, в комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності та в комісії з питань промисловості,транспорту та зв'язку, впровадження енегрозберігаючих технологій, охорони навколишнього природного середовища, розвитку середнього та малого бізнесу, побутового та торгового обслуговування - по  3 депутата Краматорської міської ради, які є представниками Новокраматорського машинобудівельного заводу.
 
В комісіях з  питань соціально-економічного розвитку, планування бюджету, фінансів, зовнішньоекономічної діяльності та комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, адміністративно-територіального устрою інформованості населення по 2 депутата Краматорської міської ради, котрі є представниками Новокраматорського машинобудівельного заводу.
 
Наявність у Краматорській міській раді такої кількості представників Новокраматорського машинобудівного заводу свідчить про вагомий вплив на депутатський корпус при розгляді питань на засіданнях постійних комісій та прийнятті рішень на сесіях міської ради на користь свого підприємства, та підтримку один одного, оскільки третина депутатів Краматорської міської ради є колегами не тільки по депутатській роботі, а за основним місцем роботи  також.

Повну інформацію про приватні інтереси депутатів Краматорської міської ради можна знайти ТУТ.

Матеріал підготовлено для оприлюднення виданням ІзбірКом в рамках Антикорупційної складової громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" за партнерства YouControl.  

Громадська кампанія з "Атестації депутатів місцевих рад" започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО "Комітет виборців України" "Доброчесні місцеві депутати" за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. У Донецькій області за реалізацію ініціативи відповідає Громадянська організація «Точка доступу».

Докладніше: 
на сайті організації
в розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
в соціальній мережі Facebook:«Місцеві депутати. Атестація».
Контактні особи в області: ГО «Точка доступу», e-mail: kvitkalana@gmail.com

Поділитися