31 жовтня 2018 р. 18:24

Якої інформації про депутатів немає на сайті Івано-Франківської міськради

Якої інформації про депутатів немає на сайті Івано-Франківської міськради

Кожен місцевий депутат повинен працювати на благо громади, що його обрала. Депутат - особа публічна та має певні обов’язки перед своїм округом чи громадою. В першу чергу - депутат мусить повідомити громаді про себе та надати доступні та актуальні контакти для того, щоб можна було до нього звернутись. 

Експерти ГО «Центр Політичних Студій» в рамках проекту «Атестація депутатів місцевих рад» дослідили, наскільки повною та доступною є інформація про депутатів Івано-Франківської міської ради.

Систематизовану інформацію про депутатів можна дізнатись на сайті Івано-Франківської міської ради. Там у розділі «Депутатський корпус» зібрані профайли депутатів. Кожен із профайлів містить однотипну інформацію: округ, який представляє депутат і його межі, місце та час персонального прийому виборців, партійна та фракційна приналежність, офіс політичної партії, комісія, в якій працює депутат, дата його народження, інформація про ступінь освіти, контактні дані депутата, його запити та річні звіти.

Попри те, що прослідковується систематичність роботи адміністраторів сайту, помітним є те, що не всі депутати подали повну інформацію про свою діяльність. 5 депутатів не вказали у своїх профайлах контактних номерів телефону - ані своїх, ані партійної приймальні. 4 з них представляють фракцію УКРОПу: Володимир Олійник, Сергій Гаєвський, Мстислав Тарас та Дмитро Чміль. Також контактного номера немає і у Івана Пуйди із «Самопомочі», окрім того - депутат не змінив адресу партійної приймальні, якою «Самопоміч» не користується вже понад рік. До того Пуйда та Володимир Балагура із «Солідарності» єдині депутати зі складу ради, які не надали своїх емейлів для виборців. 

Загалом інформація про депутатів, представлена на сайті Івано-Франківської міськради, на думку експертів «Атестації депутатів місцевих рад», є неповною. На сайті не представлені біографічні дані про депутатів, хоча свої автобіографії депутати подавали до ЦВК, коли балотувались і вони знаходяться в раді. Також не вказані навчальні заклади, які закінчували депутати, актуальне місце роботи, сімейний стан та загальна інформація про діяльність депутата - новини, інтерв’ю, повідомлення про проведення прийомів громадян, ініціативи, оголошення тощо. 

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись:

На сайті організації
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»
В соціальній мережі Facebook

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Івано-Франківській області звертайтесь до: ГО «Центр Політичних Студій»,  cps.if.ua@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». В місті Івано-Франківську за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Центр Політичних Студій».

        
 

Поділитися