02 березня 2018 р. 22:44

Які бізнес-зв’язки мають місце серед депутатів Краматорської міської ради

Які бізнес-зв’язки мають місце серед депутатів Краматорської міської ради

Провівши аналіз бізнес інтересів депутатів Краматорської міської ради на визначення бізнес партнерів та близьких осіб, які мають відношення до бізнесу депутатів, можна сказати наступне: лише у двох депутатів Краматорської міської ради, близькі особи, а саме дружини, мають відношення до сімейного бізнесу

Отже, Безсонна Алевтина, дружина депутата Безсонного Андрія є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Крамавтомікс», співвласниками товариства також є Дубова Людмила Вікторівна та Домніков Ігор Михайлович. ТОВ «Крамавтомікс» відповідно зазначеної класифікації видів економічної діяльності (КВЄД) займається оптовою торгівлею паливом, наданням в оренду автотранспортних засобів, технічним обслуговуванням та їх ремонтом. Депутат Безсонний Андрій є членом постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, приватизації і комунальної власності, теоретично при розгляді питань на надання послуг автотранспортним засобам, їх обслуговування, або при закупівлі пального на комісії та при голосуванні на сесії може виникнути конфлікт інтересів, оскільки дружина це кінцевий бенефіціар, а прямого зв’язку з іншими співвласниками ТОВ «Крамавтомікс» депутат не має.

Гончаренко Христина, дружина депутата Гончаренко Олександра,  разом с чоловіком є співвласницею ТОВ «Краматорський кролик», а також має спільну власність (49.9%) спільної власності разом з Гончаренко Ніной Іванівною ТОВ «Астон». Працюючи на посаді директора з маркетингу та збуту на найбільшому підприємстві в Україні по виробництву литих і кованих виробів для металургії ПП «Егергомашспецсталь» і маючи зв’язки с ТОВ «Астон», яке займається   литтям сталі  та чавуну, оптовою торгівлею відходами та брухтом, наданням в оренду вантажного транспорту, варто відмітити про прямий бізнес інтерес депутата при прийнятті рішень, що стосуються ПП «Енергомашспецсталь» та ТОВ «Астон». Зазначим, що разом з Гончаренко Олександром, в краматорській міській раді є ще три представника ПП «Енергомашспецсталь», які працюють там як за основним місцем роботи. Це Нечволода Євген, котрий займає посаду головного технолога ПП «Енегромашспецйсталь», Сапетко Ігор, який займає посаду начальника ливарного цеху ПП «Енергомашспецсталь», та Шевченко Олександр, який є помічником генерального директора. Тобто, при прийняті рішень, Олександр Гончаренко може отримати підтримку з боку своїх колег не тільки по депутатській роботі, а ще й колег по підприємству.

Депутат Тарасевич Михайло, працює комерційним директором у ФОП Верещагіної Ніни Михайлівни, яка займається розничною торгівлею фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. Гончаренко Олександр, Нечволода Євген, Сапетно Ігор, та Тарасевич Михайло потрапили до Краматорської міської ради по спискам політичної партій «Наш край», що може свідчити про підтримку однопартійців при розгляді питань, що стосуються бізнес інтересів депутатів на постійних комісіях та при голосуванні на сесіях. Кісліціна Лілія, яка є співвласницею ТОВ «Саунд» (10%) від спільної власності має бізнес зв’язки з Ясєєвим Сергієм Олександровичем та Нехимом Анатолієм Леонідовичем.

Більше всього бізнес зв’язків серед депутатів Краматорської міської ради має депутат Рубановський Віктор. Він працює заступником директора на ТОВ «Мітроль», співвласником якого він є (50%) спільної власності разом з Новіковим Юрієм Володимировичем. Також депутат має спільну власність ТОВ «Краменергокомплект» (30%) від спільної власності разом с тим же Новіковим Юрієм Володимировичем, Голубенко Олександром Володимировичем та Шевченко Володимиром Вікторовичем. З Голубенко Олександром Володимировичем, Ощепковим Леонідом Валерійовичем та з Новікоми Юрієм Володимирович, депутат Рубановський Віктор має ще спільну власність (25%) від спільної власності ТОВ «Ом». Всі ці три товариства, згідно з класифікації видів економічної діяльності займаються виробництвом та оптовою торгівлею електроізоляторів та ізоляційної арматури. Депутат Рубановський Віктор є членом постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, архітектури, будівництва. Тобто, при прийнятті рішень та розгляді питань закупівель при будівництві, теоретично може виникнути конфлікт інтересів на підставі відношення депутата до бізнесів, які на цьому спеціалізуються.
 
Повну інформацію про приватні інтереси депутатів Краматорської міської ради можна знайти ТУТ.

Матеріал підготовлено для оприлюднення виданням ІзбірКом в рамках Антикорупційної складової громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" за партнерства YouControl.  

Громадська кампанія з "Атестації депутатів місцевих рад" започаткована Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» та реалізується в партнерстві з громадськими організаціями з інших областей України. Антикорупційний компонент Атестації депутатів місцевих рад реалізується в рамках проекту ООО ВГО "Комітет виборців України" "Доброчесні місцеві депутати" за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії. У Донецькій області за реалізацію ініціативи відповідає Громадянська організація «Точка доступу».

Докладніше: 
на сайті організації, 
в розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
в соціальній мережі Facebook:«Місцеві депутати. Атестація».
Контактні особи в області: ГО «Точка доступу», тел. (050) 273-39-85, e-mail: kvitkalana@gmail.com

Поділитися