26 грудня 2018 р. 18:11

Як представники депутатського корпусу взаємодіють із мешканцями Краматорська. Частина друга

Як представники депутатського корпусу взаємодіють із мешканцями Краматорська. Частина друга

Команда громадської організації «Точка доступу» завершила перевірку взаємодії депутатів Краматорської міської ради на предмет проведення прийому громадян та проведення особистого прийому.

На цей раз аналітики відвідали приймальні наступних депутатів: Бондаренко Володимира, Власенко Валерія, Іоффе Михайла, Кісліциної Лілії, Коробкіна Євгенія, Левченко Сергія, Лузгіної Ольги, Омельченко Олени, Разживіна Миколи, Ржавського Володимира, Рибалка Вікторії, Рубайло Віталія, Савченко Наталії, Сапетко Ігоря, Скачко Віталія, Соболєвої Ніни, Сташкевича Ігоря, Сукова Геннадія, Тарасевича Михайла, Тесленко Наталії, Туки Володимира, Фоміної Світлани, Шихова Олександра.

Загалом, команда «Точки доступу» охопила 24 громадські приймальні представників депутатського корпусу. 

«Ще у вересні ми побували у 18-тьох приймальнях. А вже у жовтні-на початку листопада – відвідали решту. Тобто, моніторинг діяльності депутатів в прані організації прийомів громадян відбувався у два етапи», - деталізував аналітик ГО «Точка доступу» Ілля Перекрестов. – «Тож, відвідавши громадські приймальні вище перелічених депутатів, можна зробити висновок, що в порівняні з минулим роком відбулись значні зміни в підході  відносно проведення депутатів своїх громадських прийомів», - вважає аналітик.

Таким чином: Разживін Микола та Фоміна Світлана добавили на сайті міської ради контактні телефони приймалень. Це потенційно підвищує можливість дізнатись необхідну громадянам інформацію про прийом цих депутатів.

Дика Галина та Сапетко Ігор актуалізували місце проведення прийому виборців. В минулому році на сайті Краматорської міської була вказана адреса проведення прийому виборців, яка не відповідала дійсності.  Суков Геннадій, Левченко Сергій, Тука Володимир, почали вести регулярний прийом виборців особисто та не рідше, ніж один раз на місяць, чого вони не робили в минулому році.

Також  Сапетко Ігор, Шихов Олександр Рубайло Віктор, Коробкін Євген, почали бути присутнім особисто в день прийому який вказаний на сайті міської ради, а не за попереднім записом, як це було у 2017-му.
Що стосується кількості прийомів виборців, то з загальних тенденцій виділяються депутати Придатко Олександр  та Фоміна Світлана. За вказаною інформацією на сайті Краматорської міської ради, ці депутати проводять  прийом виборців 4 рази на місяць.

10 депутатів (24%) депутатів проводять особистий прийом виборців 2 рази на місяць: Кісліціна Лілія, Ржавський Володимир, Рубановський Віктор Ольхова Ірина, Омельченко Олена, Ошурко Денис, Сташкевич Ігор, Тесленко Наталія та  Татьянко Андрій.  Всі інші 30 (71%) депутатів провидить регулярний прийом виборців мінімум 1 раз на місяць. Загалом, до всіх 42 (100%) депутатів в середньому приходить на прийом від 5 до 10 виборців. 

В порівняні з минулим роком, таку кількість виборців на прийомі мали 37 (88%) депутатів Краматорської міської ради.
Приймальні всіх 42 (100%) депутатів оснащені всім необхідним обладнанням для здійснення прийому (стільці в зоні очікування, стільці в кабінеті, де здійснюється прийом, стіл, комп’ютер/ноутбук, ксерокс/принтер/сканер, канцелярське приладдя). Приймалень, де було б взагалі відсутнє обладнання або наявний лише один елемент, немає. За цим критерієм в порівняні з минулим роком змін не відбулось. 

За місцем своєї роботи приймають Купріков Михайло, Ошурко Денис, Придатко Олександр.Тесленко Наталія, Фоміна Світлана.
 В партійних приймальнях прийом громадян здійснюють Кісліціна Лілія, Власенко Валерій та Шевченко Олександр.
Приймальні інших депутатів Краматорської міської ради, розташовані в окремих приміщеннях відведених спеціально для проведення прийому виборців.

«Перевіривши громадські приймальні та проведення прийому виборців депутатами Краматорської міської ради, ми можемо з упевненістю  сказати, що в порівняні з минулим роком, депутати Краматорської міської ради значно покращили свою діяльність відносно проведення прийому громадян та взаємодію зі своїми виборцями. За результатами оцінки діяльності депутатів Краматорської міської ради в минулому році, ми розробили та надали персональні рекомендації кожному депутату і в порівняні з цим роком ми бачимо позитивні зміни»

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 
В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком» 
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад», про те як, здійснювалось оцінювання в попередні роки та про його результати можна дізнатись на сайті організації

За додатковою інформацією про здійснення ініціативи в Донецькій області звертайтесь до: ГО «Точка доступу», tochkadostupugo@gmail.com

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Краматорськ за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Точка доступу».

   

 

Поділитися